Alkoholens baksida

För alla er där ute som inte är i så nära sällskap med spriten och den söta alkoholen finns det vissa saker som bör kännas till. Saker som även den bästa inte alltid är kompis med.
De finns dessa söndagar som känns lite mindre bra än alla dagar på hela året, då man vaknar tidigt med en brutal skallbank, illamående, känns som att hela julbordet är svalt på en gång, det högra knäet har fastnat i ett jobbigt läge och smärtan vill inte lägga sig samt att man har 5000 andra saker som inte står helt rätt till.
Detta kallas för bakfylla, men har även fått de fina smeknamnen bakis, porslins-buss-dag, bakfyllt, waisted m.m. Lite som man säger, kärt barn har många namn.
Ut över de skavanker som jag nämde här tidigare så blir matvanorna drabbade och istället för frukost blir det cola, dipp och chips. Lunchen blir en Joggis och middagen blir den klassiska pizzan på expressen där man blir erbjuden en grogg... peppa peppa!!!! svälj, svälj, svälj....
Men det dricks även en jävla massa dricka och inte bara cola, utan även vatten i massor och kan därför i vissa samanhang skyllas på värmen istället för alkoholen.
När man väl sedan mår så dåligt att man dricker 2 redbull i timmen så tvingas man till att åka iväg och hämta bilen som står kvar på festen, då man för stunden tycker att det känns enklare att bara skrota den och köpa en ny. Något som kan kopplas ihop lite med bakfylle ångesten som kryper över hela ryggraden. Då man får upp tankar om "vad fan gjorde jag nu igår", "ojdå", "var jag naken?", "det var en rolig sak, men var orden så bra valda" med mera, med mera.
En sak som kan vara ganska farlig då man påminner sig själv igen om att det skulle ju faktiskt bli bättre ifall man skulle ta sig en runda till direkt för att glömma, då man direkt kommer på att man egentligen är denna perfekta hemmapappa som så klart satt upp tvättiden för att tvätta de 2 kilometrar tvätt som ligger över halva sovrummet samtidigt som man kommer på att det är ny vecka imorgon och hela fyra dagars hårt arbete.
Så man sansar sig för att införskaffa sig 5 nya vuxenpoäng plus lite extra ångest.
Ut över det så ska telefonen ringa konstant om saker som man rent ut sagt skiter i vilket i, så att man aldrig får krypa ihop sådär skönt i fosterställning i soffan framför tv:n.

Så nej, nu tänkte jag gå och köra den berömda porslins bussen för att ladda gott inför en bra kommande vecka. Måste ju ändå tänka på att det är midsommar på fredag.




Veckans raiting: 6.5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0