Checklista

Köpenhamn - Dubrovnik 4/7 - 9/7

Köpenhamn - Warszawa 12/7 - 15/7

Köpenhamn - New York ????

Stockholm - Banjul ????



Fortsättning följer

Arkivbilden



Inför midsommar så får man hoppas att det blir lika bra som förra året då denna bild togs

Min kommentar om den kungliga vigseln

Jag har väl tagit sida en bra bit innan om att det bara varit för mycket om denna enkla sak, Daniel fick den gamelmodiga elektroniska fotbojan i kungligt maner då han tvingats lära sig att hålla ett stenansikte , vika på ett sätt som ingen annan gör och bete sig på ett vis som ingen annan trodde fanns. För att det sedan inte ska vara nog med det så flyttar dem en fotbollsmatch till TV4sport för att sända ett bröllop som inte bara stör den allmänna ordningen utan även ska tvingas att hålla igång i timme efter timme och inte för att det ska vara illa nog, för inte är någon av oss bjuden på festen som går efter och inte får vi smaka på det goda.
Jag har inget emot vår monarki, jag till och emd tycker att det är bra att vår kungafamilj kan representera vårt land på ett bra vis vilket jag tror ger inkomster till Sverige men jag begriper mig bara inte på varför det är så stort intresse runt detta bröllop. Det kommer ändå att vara bilder i vart enda skvallertidning en månad framöver som försöker överdriva saker och ting.
Jag tycker själv att det hade varit större ifall Victoria och mannen från Ockelbo hade flytt landet, försvunnit från allas sikt, tagit sig till Vegas och gift sig i ett kapell med tusen nyonskylltar med en präst i Elvisklädsel i ett onyktert tillstånd för att sedan filma en fy helvetes fest inkluderat allt för att kunna ge tillbaka till det svenska folket i ett bevis på att dem inte alltid är så stela och att även dem är mäniskor. För det hade i min åsikt gjort dem mer folkkära och omtyckta, för inget har väl gjort konungen mer omtyckt än när man haffat honom i 200 knyck i sin ferrari eller när de fann honom slängandes med de lurviga nere på Stureplan. För att någon stans så vill jag tro att vi lever i en ny tid där vi finner respekt för folk som går ut och gör det som ingen annan trott att de skulle våga och åter till mig själv så hade jag respekterat dem mer för en sådan sak och upplevt dem som att vara sig själva utan en fasad som endast följer en alldeles för lång tradition.
Dock så känns det som att man måste vara en furste från Monaco för att kunna göra något sådant för att kunna trivas i sin situation och bli kallad för skandalernas man även fall det står Prins Albert i passet.
Så till slutsatsen, skönt att allt är över och att efterskalvet kan börja i den billigare median så att vi normala slipper att drabbas ut av det och det enda som man kan önska sig nu är att Kungen gör något bra för löpsedlarna och bevisar att han såväl har humor och en gnista roligt att leva för, så varför inte en utekväll med prins Albert av bästa slag för att nå en stjärnstatus som han innerst inne har.

Länge leve Kungen!

Radiosporten kommenterar

Han ser ut som en rashäst som hoppar - Spänstig

Han ligger ner, pekar mot vaden, aj aj aj vad det gör ont. Varför gör det ont, var ifrån kommer alla myror i benet frågar han - Det är kramp

Kanske för att det är han Ronaldo, kanske för att han inte äter biff till frukost (Kommentar om varför Ronaldo fick frispark)

Han kan väl inte bytas ut, han är väl bra, eller?

Vuvuzela



Jag bjuder på den!

Äntligen har den kommit till Sverige!

Kallendern säger att det är sommar även fall inte var dag känns som det. Precis lika härlig som sommaren kan vara så är det lika härligt att fotbolls VM är här, lika mycket som vi klagar över de dåliga sommardagarna så klagar fotbollens stora stjärnor över den allt för runda bollen samt alla vuvuzelas.
Så kanske är jag en glad optimist som alltid tror att vädret ska komma eller att jag annars får skina upp ifall inte solen gör det för oss. Men hur som, vuvuzelan är ju helt underbar! Tusentals glada afrikaner står med stora leenden och finner takten till dans av detta höglåtande tutrör som får publiken till att svaja. Och det måste ju bara vara glädje och det av högsta grad. Bara att orka dansa i 90 minuter är en sak men att även blås och blåsa medans de endast känner lycka och välmående. Det mina vänner, det är vad jag kallar för afrikansk välfärd!
Så varför inte ta traditionen hit för att skapa ett ovänsen att dansa till och för att bjuda på ett leende. Solen kommer säkert inte i alla fall så varför inte ett alternativt sätt till att skina för ett enkelt välmående för under 200kr.

Jag ger er här chansen till något nytt och chansen till att hitta ryttmen i livet. Köp en Vuvuzela du med!
http://shop.aftonbladet.se/vuvuzela-bla-gron-svart

I-landsproblem

Först och främst, igen. Vad är det folk inte förstår när jag säger att jag är hörselskadad? Jag fattar inte varför folk ska prata så otrligt tyst och när man sen säger "Förlåt jag hörde inte, jag är döv på ena örat". Då upprepar folk i samma volym som tidigare.
Jag byter inte ut er hjärtmedicin mot treo så tvingar du mig inte att se ut som jag förstår.

Och appropå att höra, Tele2. Hur lönt är det att vara billig när servicen är under all kritik. Det är att jämföra med ett tandlöst luder på 90år. Visst är det ett luder men även fall det är billigt så räcker det inte hela vägen.
Pinsamt att behöva ha Tele2 i jobbtelefonen!

Vad Tele2 hade behövt är att bygga ut och bygga om, vilket tar oss till nästa sak. Varför beslutar Malmö stad om att göra vägarbete över halva stan på en och samma gång? Och inte nog med det så håller dem på att bygga nya broar längs E6:an, väg 114 samt lägger ny väg strax efter Helsingborg. Det är fan inte enkelt att vara bilist, nyckter måste man vara också!

När vi väl är inne på alkohol, vad hände med firandet av nationaldagen egenligen? Man strök en röd dag för att ersätta den med nationaldagen men det enda som hände var att medel Svensson blev bitter och kände sig våldtagen över en ledig dag på året. Tycker därför att vi alla ska resa till Norge den 17:e Maj i protest och lyckad fest.

Sedan gällande fest, varför all denna uppståndelse runt Victoria och han från Ockelbo? Visst, det är kul att dem gifter sig men det behöver väl inte gå ut över alla oss andra.
Förr när det inte fanns något bra på TV:n så hittade man i alla fall kvinnofängelset och hem till gården, men nu inte, nu ska man gå igenom kungafamiljens alla medlemar och släktingar. Så snälla, bara få det överstökat!

Det är fan inte konstigt att man är en bitter jävel med ett glatt humör

Min Kanecooler!


Dagens låt



Moby fur alles

Dagens ålderssyndrom

Ju fler år som går, desto mer undrar man ifall åldern ökar lika väl som vikten, eller är det bara rädslan för vågen och intresset för spegeln som ökar?
Man måste ju bara undra när man finner sig själv igen på löparbandet som en hamster i ett hjul i en fart så låg att tankarna springer om en. För visst, det handlar om hälsa, det handlar om självkänsla och för att kunna se snäppet bättre ut. Men hur kommer det sig att man hamnar där helt självmant, mår bra av det och faktiskt gillar det men att man ändå vet att man kommer att hamna i samma uppehåll som vanligt. Är lite som att självkänslan och latheten krigar och att de båda bara blir yngre och piggare för var dag som går.
Som att man ska ha skuldkänslor för att man har det så bra och äter så gott, som att socialdemokratin till och med jobbar inom en även fall det skrämmer en, men här kommer det, JAG VILL INTE BETALA DENNA MOMS!
För en sak ska alla veta, det drabbar ingen fattig!

Men istället så står man där på bandet och ser ut som en annan Forest Gump och stryper en timme av vardagen. Inte som att det ska vara nog så känner man lite ånger över alla sena utekvällar som satt sina spår i konditionen, på så vis att det enda som kan driva stegen är viljestyrkan som hellre hade tagit en öl ute i solen. Kroppen har glömt bort hur den en gång i tiden var och orden "mogen nog att pensionspara" kommer upp framför en, men även fall man egentligen bara vill hem så kommer det absolut värsta, man till och med gillar det.

Man känner sig helt plötsligt som en sadistisk hamster från Polen med nya kullager i hjulhelvetet. Så den stora frågan blir: Är detta en kris eller bara ett levnadssätt?



En hyllning till Shane MacGowan


Veckans saker

Veckans ord: Ebit

Veckans profil: Kungen

Veckans mening: Det drabbar ingen fattig

Veckans stad: Falkenberg

Veckans Big No-No: Att missa lunchen imorgon på Gustav Bratt

Veckans höjdpunkt: Budgetsiffrorna på torsdag

Veckans sanning: En döende ekonomi fick sin aska spredd över Europas alla hörn


Veckans Rating: 7.1
Med sprängande huvudvärk och en trötthet springer veckan på. Jag tycks ha hittat en ryttme som passar och det känns att man lever. Så varför inte bara ta att göra deta bästa av den och låta solen skina över helgen.





Bildning

Världens största språk är Mandarin (en del av kinesiska), efter följer spanska och sedan engelska

Världens största religion är Kristendomen med 2.1 miljarder bekännare, där efter kommer islam med 1.5 miljarder bekännare

Världens största flygplats är Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport med 89.6 miljoner passagerare under 2007

Världens största fartyg heter Oasis of the Sea och är 360m långt och tar 5400 passagerare, detta kan jämnföras med Titanics 270m och 3300 passagerare. Oasis of the Sea är byggd i Åbo.

Svenska språket talas av ca 10 miljoner vilket säger att antalet svenska i utlandet som fortfarande pratar svenska är ganska liten.

GMT är en förkortning för Greenwich Mean Time och är i dagsläget en synonym för koordinerad universell tid (UTC)

Den kinesiska muren uppmättes under april 2009 till 8852km i längd och bekräftade uppgiften som redan alla visste, det är den största byggnadsverket i världen.

Köpenhamn har 1 894 000 invånare och är ca 3 gånger så stort som Malmö

Var är humöret, här är humöret...

Det är något magiskt med den och dens innebörd är vi nog få som förstår. Jag pratar inte om fruntimmret där hemma då utan denna magnefika sång som även är kallad för Var är humöret-sången, med toner som dopar humöret till en topp av världsklass.
Frågan jag ställer mig är, är detta vårat hopp, vår tro, vår framtid? Är Var är humöret-sången vår allas välfärd som vi väntat på? Är detta lyckopillret som skapar kronisk lycka?
Jag önskar att jag kunde svara på just den frågan, men tyvär har jag inte studerat det och kan därför inte uttrycka mig då frågan blir för stor. Men magiken finns där, möjligheten till att skapa ett permanent leende, en trevlig känsla och ett minne för morgondagen. En mänsklig rättighet som används för dåligt.

Men för att vara helt ärlig, handen på hjärtat och alla andra meningar som går inom samma mening. Det är för enkelt att gräva ner sig i allt runt omkring en i livet och glömma bort just att ha det roligt. Samtidigt som att ha det roligt är kanske den absolut viktigaste saken i livet från den synvinkeln av det skapar välmående, energi och en kraft framåt. För är man inte glad så kommer inget positivt skapas från det.
Ibland så faller alla bitar på plats av sig själv men i de flesta fall så blir saker och ting vad man gör det till och att trigga glädje och skratt borde vara något som vi som mäniskor borde göra var dag.
För att inte orka att ha det roligt måste väl ändå vara toppen av lathet och den stora frågan är väl mer om det inte är riktigt härligt att få komma ut och dansa, att få umgås och snacka skit, att få skämta, bjuda på sig själv och bara ha den känslan av att man bistår med det bästa av sig själv för att ha det roligt.
Så dagens kloka ord blir: Fånga inte dagen, fånga ditt eget förnuft till att skapa en bättre vardag, det är ditt livs bästa välfärd!

Dagens kommentarer

Tjabba-tjena-hallå!
Kunde inte hålla mig från att ta de gamla orden, orden som de gamla grekerna använde för att sätta dem i ord igen.
Hur som, det var en fantastisk dag som varit. En dag längs Köpenhamns gator, öl i solskenet och en bra massa roliga stunder, snackisar och skämt. En hel del som var innestående men jag, Andy och Pampen skrattade som inget annat. Så därför följer följande av dagens kommentarer:

Tar du den nu, det jämnar ut sig i slutet

Ingen fara, jag jobbar på bank

De gamla grekerna...

Fråga Greven.se

Det drabbar ingen fattig

En båt med japaner hade vinkat som ingen annan

Det är bara att dra den i remsan

Att vara eller inte vara

Har ni någon gång önskat över att ni kunnat styra allt. Att ni kunnat strukturera allt runt omkring till allt som ni planerat det men att sedan allt glidit ifrån det mål man önskat?
Jo, jag vet, jag beskriver allt det som kanske alla önskat men inte nått. Men kanske är det just denna bit som just är problemet, vi jobbar mot en punkt som inte går att nå medan vi kommer till en punkt som ligger mitt emellan medan frågan är om vi nöjer oss. Samtidigt så kan vi vända på det, vi kan göra oss nöjda medans som vi kan kräva mer av oss själva som i samma stapel inte kan avslöja om vi gör det optimala. Om pengar och framgång överväger lycka och om lycka är det som vi upplever för stunden, vad vi vill leva i och vad vi vill uppleva.
Jag önskar att jag skulle kunna svara på den frågan samtidigt som jag inte skulle vilja ge ett svar på den om jag visste för att låta den vara en av livets stora frågor. Men vad jag kan inse är värdet av att veta vem jag är och hur mina tankar fungerar. Vad jag vill och inte vill, vad jag tycker och vad jag inte tycker om samt av vad detta enkla budskap ger mig, självsäkerhet, personlighet och lycka för att kunna luta tillbaka mot det jag är. Skriften, orden, vetskapen och att vara mig själv. Personen som man inte kan fly ifrån, säkerheten och tryggheten. Men trots allt detta så återkommer önskan av att kunna styra över allt även fall självsäkerheten, personligheten, skriften, orden och allt annat skapar vägen framåt men just utan att veta vad som händer, spänningför att liva upp men fortfarande önskan av att redan veta.
Kanske för att veta mina egna begränsningar, kanske för att ha något att sträva efter eller bara något som kallas för livet, ett sätt för att få det till ett av livets stora frågor. Men märkligt nog är frågan bara, kan jag få det bättre och hur blir jag nöjd?

Dagens låt



Detta kan mycket väl vara Guns N Roses bästa och längsta låt. Hur som, detta är den kortare versionen som blev den som de använde till videon

Meningar

Jag vill efterskänka världen med kvitton från ett bra liv

Låt mig vara din nutid - Du min framtid

Aptit på livet skapar hunger för annat

Ensamhet blir vad man gör det till

Rundell är även en väg att gå

Du kommer inte ens att komma i tid till din egen begravning

Hoppet är det sista som lämnar en - Börja i den enden

Du är så vidrig till den mildaste grad att jag älskar dig



Söker ett svar

Detta är utan tvekan veckans fråga och jag kräver ett bra svar från någon. Varför har den lokala pizzerian ett faxnr? och varför står det med på menyn?
Kan man faxa in en beställning på en pizza? och om man kan göra det, vem brukar göra det?
Om det sedan finns bra svar på de frågorna, finns det en pizzeria som även har telex?

Bildning

Världens största stad är Tokyo på 35 miljoner invånare och New York finner man på 8:e plats på 19 miljoner.

Världens högsta byggnad är Burj Khalifa på 828m och 190 våningar som finns i Dubai

Apples varumärke har gått om Microsofts i värde

Världens rikaste person är Carlos Slim Helu, en förmögenhet på 53,5 miljarder dollar. Härkomst Mexiko

Världens rikaste person genom tiderna är John D. Rockefeller som hade en förmögenhet på 318 miljarder dollar

1999 fanns det 3.000.000 uteliggare i EU var av 8.500 i Sverige

Kazakstan tillhör Europa trots att landet gränsar mot östra delen av Turkiet som turkarna säger tillhör Asien

Världens dyraste bil var en Ferrari 250 GTO från 1963 som såldes på en auktion 2008 för 15,7 miljoner pund

Världens längsta hängbro är Akashi Kaikyo Bridge i Japan


Hej hopp!

Tänkte börja med att prata nattliv, inte för att det är nödvändigt eller för att det är bra och när jag säger nattliv så pratar jag inte om de kvällarna/nätterna som jag slår klackarna i taket och unnar mig lite skoj. Utan de nätterna som jag springer upp ur sängen i sömnen, ut i vardagsrummet och har inte en jävla aning om varför. Ibland får jag med mig papperskorgen, ibland springer jag in i soffbordet men nu senast så lyckades jag smälla in vänsterhanden i dörrkarmen så att jag nu sitter med ett uppsvullet pekfinger som verkar brutet.
Det verkar som att universum slår tillbaka mot mig, roar jag mig inte tillräckligt i nattlivet så straffas jag under vardags nätterna. Så till dig den store, du som regerar där någon stans. Ta detta som ett hot, antingen så slutar du med att vara dum mot mig annars så får jag köpa kinky saker som spänner fast mig i sängen hela natten igenom, alternativ sover i hockeyutrustning.
Hur som, skärpning!

Känns lite jobbigt att inte kunna spela gitarr då pekfingret inte har styrka nog för att trycka ner en sträng. Men det positiva är väl att jag har en ny gitarr och funderar nu på att stränga om den andra till en vänstergitarr. På så vis kan jag spela plus att jag får användning av min dubbelhänthet eller hur fan de ordet blir. Kanske leva ett rockliv helgen igenom för att avsluta med orden "The King is alive!". Detta mest i beaktning till att mitt barskop börjat få en karriär, behövs tömmas lite samt att de 10 flaskor whiskey som står där är ingen en Jack Daniels och större delen är samlings exemplar till bevis att det ekonomiska läget förbättrats under 2010. Där av behövs ett bakslag i utvecklingen och ett bevis på att man lever.

Så vad som kvarstår är då planen för strukturerad glädje. Detta börjar med jobb, jobb... jobb, jobb, jobb och lite jobb där till. Där efter en hemfärd med bra musik i lurarna, ett leende från ena högra örat till det vänstra för att komma hem och styra upp en plan.
Sedan kommer lördagen där det bär av till Köpenhamn, shopping, uteservering och allt vart vinden tar oss. Synd bara att inte flygbåtarna fortfarande går, det vara bara så underbart med en avslutning på Cafe Malmö i Köpenhamn. Men men, man får inte allt här i livet, bar det man tar för sig.
Annars så blir det att boka flygbiljetterna till Dubrovnik då vi lyfter den 4:e juli för att uppleva balkans bästa och allt vad som kan höra där till. Samtidigt så stångar jag mig blodig för att finna billiga biljetter till New York i höst/vinter även fall jag insett att det är för tidigt att titta på det, men vad kräver inte ett struturerat leende?!

RSS 2.0