Med handen på hjärtat

Halft ärligt för att vara helt ärlig, detta är livet

Dagens låt


Senaste meningarna

Hartler, Das Hartler

Man blir sjukt rädd nu när det finns en influensa som drabbar oss svin

Som prissatt av en mäklare

Jag är inte tjock, jag är smalhetsbefriad

Jag är inte full jag har pollenallergi

Nej men Helmer är hungrig

Helmer behöver även nikotin

Som i en klass av sig själv, särklass

I Göteborg kan man till och med heta Glenn, då är väl ändå inget omöjligt

Nej men det är ingen fara, min pappa är skilsmässo advokat 

Rubriker

Svininfluensa - Under dagen idag satt folk i radio och sågade varningen för svininfluensa och menade på att den inte kommer att sprida sig, att den aldrig kommer till Sverige, att det bara är fåtalet i Mexico City som blivit smittade och det är ju en sådan stor stad och bra många fler saker. Även en kille som satt berg säker och sa att han skulle åka till Mexiko om en månads tid och att det inte fanns något som kan stoppa honom från det.
Tydligen har fler smittats, några av våra grannländer har fått det till sig och det ska kanske ses lite mer allvarligt än så. Skolor kommer att stängas ner i USA pga det och det borde inte vara något man gör hur som helst annars. För tydligen så smittar det, frågan är bara hur förbannat farligt det sedan är om man får det, dock totalt för korkat för att såga i ett tidigt skede.

Klipp navelsträngen för fan! - Satt igår och läste om att föräldrar har börjat löneförhandla för sina vuxna barn. Måste bara påpeka, VAR ÄR SAMHÄLLET PÅ VÄG! Det om något måste bevisa att man anställt fel, vad är man egentligen kapabel till ifall man inte kan förhandla sin egen lön, inte ens vågar ta upp det själv? 
Det sägs att den yngre generationen har svårare att behandla stress pga att föräldrarna över beskyddat sina bar alldeles för mycket, då detta gör att barnen ej blir vana vid jobbiga saker eller hur man behandlar det, där av stress. Frågan är bara hur det kommer att förvärras i denna utvecklingen? Klipp navelsträngen för fan!

Valborgs firande - Uppsala och Lund gick idag ut och sa att det är förjävligt som folk super och förstör på Valborg, att de kommer att göra diverse saker för att hindra folk från att festa på det extrema sätt som de brukar.
Jag kan förstå att det är en kostnad för det men det är även en tradition. I studentstäder ska detta vara en stor sak, så varför inte hjälpa festen på traven istället för att vara så sura. 
Uppsalas talesman ska ha en eloge för att han i alla fall hoppades på vackert väder, ville ha en festlighet och fira Valborg. Bara att det skulle gå lite lugnare till. 

Socialdemokraterna - Nu har de röda partierna kommit fram till hur de ska vända på arbetslösheten, de ska öka platserna på universiteten så att fler kan läsa vidare. Så otroligt skönt att höra, alla problem lösta. En lösning som verkligen kom som en blixt ifrån klar himmel...
Nej du Mona, är det något som vi har mycket av så är det akademiker som inte kommer någon vart. Se bara på alla övervintrande studenter i Lund som ser ut som en blandning mellan Björn Borg och John Lennon. Skulle även vara väldigt märkligt ifall fler bestämmer sig för att studera bara för att det finns fler platser lediga. När det kommer till undervisningen så kanske ni ska börja med att sätta som mål att lära alla svenska först innan de ska till universitet och högskolor.

Pirate Bay - Stöld eller inte, rätt eller fel? Vilket som så har det kostat otroliga summor pengar för mediaindustrin. Domen som kom ska omprövas då domaren inte var kapabel till att fatta den dom som kom. Men hur som helst, det är så långt ifrån överraskande som det kan komma ifall de åker på samma dom igen, samt att fler kommer att åka på stora böter och fängelse straff. Det är en "industri" som velat skydda alla som laddar ner men som sett det som en omöjlighet att själva bli dömda för det.

Hallands vackraste väg - På distansen mellan Ätran och Falkenberg fick jag syn på skylten, skylten med orden Hallands vackraste väg. Bara skylten gjorde en lycklig, dock så ska sanningen fram. Det var en väldigt vacker väg som slingrade sig höger, över och vänster om den stora sjön med de röda husen med de vita knutarna intill vattnet. Till och med att skogen runt omkring som speglade sig i sjön blev vackert. Så varför inte sätta skylten Skånes vackraste väg intill Öresundsbron.



Arkivbilden


Bakiskocken gör storslagen entre

Veckans saker

Veckans ord: Konfliktslipare

Veckans stad: Malmö

Veckans mening: Fuck you, jag är vacker

Veckans ikon: Stephen

Veckans kvinna: Den som kan spå det

Veckans Big No-No: Allt energikrävande

Veckans motto: Kasta inte yxan i båten för då får man ro som fan


Veckans Rating: 4.5
Som en hund, klia mig bakom örat, ge mig mat och låt mig sova. Bara att verkligheten är, jag kliar hunden, ingen lagar maten och låt mig få ta en treo. I helgen ska det sovas, dricka ett glas whiskey och röka cigarr. Jag behöver lite lyx i vardagen

Dagens låt


Arkivbilden


Hemvändaren

Från och med idag inleds ett köpstopp som sträcker sig en vecka framåt. The botten is nådd, nog får vara nog

Mer bilder från igår


Kom ner på jorden

Jag vet inte exakt hur jag ska inleda eller exakt hur jag ska förklara allt. Men den senaste tiden, eller ja i ett bra tag nu så känns det som att man levt ett jetset-liv, både på ont och gott. Självklart så har jag haft det otroligt roligt och jag kan antagligen inte må bättre än vad jag gör just nu, eller i alla fall om man pratar om skratt och nöje. Där emot så är man inte snäll mot kroppen, tur att man tränar som man gör i alla fall annars så vet jag inte vad som hade hänt.
Där emot så tänker man inte så mycket på det, alla tankar går mot att jaga. Att gå ut, ha det fantastiskt roligt och göra allt vad som faller en in. När det sedan bara går bättre och bättre så blir man som ett bortskämt litet barn som förväntar sig få allt som han pekar på. Jag håller med andra ord på att bli allt för självsäker i mig själv.
Jag bygger alltid min filosofi efter att kedjan aldrig är starkare än den svagaste länken, så oavsett hur stark, duktig och bra jag än är så är jag inte bättre än det svagaste i gruppen som jag är i. Folket runt omkring mig är lika viktigt som allt annat, där emot så försvinner det bort när man tar åt sig äran allt för mycket och man blir svag.
Jag är endast en länk och ingeting annat och behöver ta ner mig själv på jorden. Det är dags att lägga ner utelivet ett tag nu för att hitta fokusen på allt annat. Det går inte att spåra iväg allt för mycket, kul är kul men det finns även annat. Det är inte bara fest och glamor i mitt liv, där finns även en seriös sida som vill tala och få utrymme. 
Jag ska inte sitta hemma och spela Bingolotto men en lite mer avslappnad stil när jag är ledig behövs, njuta lite mer av att inte arbeta samt bara andas. Inse att jag inte alls är odödlig, känna efter att knäna verkligen gör ont och att jag har mig själv att skylla. För jag kan inte gå runt och känna mig som stålmannen, att ha känslan av att vara oövervinnlig. För även stålis behöver känslan av kryptonit, jag ska komma ner på jorden igen men kommer där emot inte att bosätta mig där

Dagens låt


Underbar söndagslåt

Jag gjorde en brandman

Alla har vi väl våra listor på saker och ting man ska ha hunnit göra innan man lämnar denna värld, om inte så har jag i alla fall en egen i huvudet som jag alltid bygger ut med nya fenomen. En av dessa nya saker på listan var "att göra en brandman", tagit ifrån en kväll på Hipp där en vän till mig blev snuvad på en brud på väg hem till henne. Då där kom fram en brandmans liknande snubbe som stal henne framför ögonen på honom.
Kanske inte så otroligt mycket att hylla men jag tänkte, detta måste man ju någon gång lyckats göra innan man blir för gammal och det var precis vad jag lyckades med igår också, detta ska förklaras närmre och nedantext följer:

Vi var ett gäng som satt på uteserveringen på gården, stället heter Privè och vi hade självklart trevligt. Dock så kände jag just för stunden att det hände alldeles för lite, jag behövde hitta något som kunde liva upp mig själv lite extra. Så jag tittar ut över allt folk på plats och fick syn på en kille som limmade som satan på en brud och han såg ut att ha kommit riktigt långt, så pass att det såg ut som att dem skulle hångla i vilken sekund som helst.
Jag vände mig mot mina vänner och sa "kolla detta", reste mig upp ur stolen, gick fram till henne och sa "Tjena, läget?" och bjöd på ett leende. Inte bara svarade hon utan hon fortsatte att prata medans hennes leende blev bra mycket större än mitt. 5 minuter senare så är hennes arm runt mig istället för den andra snubben.
Kanske inte så konstigt att den killen blev sur på mig så han frågade vad fan jag höll på med och bad mig fara åt helvete och lämna honom med henne ifred. Men jag svarade bara cool lugnt att han borde gå och ta ett glas vatten i baren för att komma tillbaka när han lugnat ner sig. Där efter så fortsatte han att skrika på mig och vara aggressiv, som vanligt så reflekterade jag detta bara tillbaka till honom och han gav sig av när jag sagt till honom på skarpen.
Kvar står då denna bruden med ett jätte leende och hennes kroppsuttryck sa mer än något annat, hon verkade ha gått igång på min uppläxning av den andra snubben. Kände direkt att hon var så väl lättfotad som obehaglig även fall hon såg bra ut, så där efter kom den igenkända meningen "Ska bara på toaletten, snart tillbaka".
Senare på kvällen stöter jag på henne igen, hon går raka vägen fram till mig och säger "vart tog du vägen? Varför kom inte du tillbaka?", hennes knall blåa ögon stirrar in i mina och jag tänkte "vad fan ska jag göra nu?!". Så jag svarar henne med orden "Nej men jag har hittat annat" och går där ifrån.

Känner att jag lyckats med en kvalificerad brandman, inte så mycket att skryta om men jag kan i alla fall stryka den från listan och behöver inte göra om det fler gånger i livet. Känns ganska skönt faktiskt 


"Fuck You Gill, jag är vacker!"

Dagens sågning

Mamma sa till mig att det gick ett ryckte om att jag är ute och fikar med snygga damer på stan och tillägger strax där efter att jag inte ska umgås med sådana lösaktiga flickor och istället satsa på något seriöst

Ett uttalande!

Kan Skill-Gills "pojkvän" sluta jaga Skill-Gill via min telefon! Jag känner inte dig, du känner inte mig. Ring till Skill-Gills telefon, inte min. Du är äcklig, du är toffel, sluta nu!
Om inte Gill sagt det innan så säger jag det för henne, DET ÄR SLUT!

Bilder från igår


Life is good!

Har varit ute och fått mina efterlängtade Mexikanska salsor och mina kubanska cigarrer, sitter nu med en känsla som är svårbeskriven. Fjärilar i magen som en fjortis med vårkänslor. Hittar inte orden för att beskriva.
Tänk er att man köper hem fläskfile, marinerar det rikligt med chilisalsa så att man får en sötstark smak tillräcklig för att ögonen ska börja rinna när man äter det, tillsätter sedan lite potatisgratäng och korkar upp en flaska rött. Tar fram en cigarr efter att den legat och fått dra åt sig fukt i en veckas tid för att fullfölja njutningen tillsammans med vinet efter maten.
Detta är egenromantik på hög nivå, det är en lycka som inget annat likt.

Vill tacka Lee så otroligt hemskt mycket för att hon smugglade detta genom tullen och som ger mig chansen till att mysa med importgods som smakar bättre än allt annat. Stor heder till Lee, jag är skyldig dig en tjänst

Bild från igår


Dagens låt


Året var 1988 och albumet hette bara Danzig precis som gruppen. Samma album blev framröstat som 1900-talets bästa album av P3. Detta är ett gediget smakprov som beskriver bra musik

Uttryck som borde användas

  • Dra på trissor broder
  • Ska vi kramas med en högre potential?
  • Han har inte alla pollar i stallet den
  • När tandborsten flyttar in är det roliga över
  • Är man dum i huvudet får kroppen lida
  • Även fula behöver kärlek
  • Då var det min röv på grillen igen
  • Livet är en fest, se till att du blir bjuden
  • Botten upp och fötterna ner
  • Får inte jag en bira till så trillar jag av sätet
  • Glöm aldrig att hjälplösa ej behöver hjälp
  • Blanda inte in mig i vårt förhållande
  • Lingon i hängmattan
  • Ät för fan, fettman är ärftligt!
  • Som att pissa på en panda

Liniment, en av guds skapelser

Denna veckan har det varit mycket träning gällande vaderna, lite för att det ska se snyggt ut när badsäsongen kommer igång i september. Ska kanske rätta det hela och säga att i tanken så skulle vaderna vara i toppform dagen efter och allt går inte alltid som man hoppats.
Ju längre veckan har gått desto mer har jag känt av träningsvärken, något som slog mig tidigare idag efter ett avslutat möte och jag skulle resa mig upp. Mycket märkligt men det kändes som att mina vader var runda som bollar, ballansen lika så och fick därför ta hjälp av handtagen på fotöljen för att kunna resa mig upp och stoppa mig själv från att trilla.
Så strax där efter så tänkte jag som jag alltid tänker, Coach Tys ord, "walk it off, walk it of". Så jag gick en runda, körde hem och stack sedan ner till gymet för vanlig styrketräning innan jag till slut kom hem på riktigt.
Jag är nog inte ensam med att ha världens skönaste soffa hemma och inte heller med att ha en kärleksfull relation med min tv och digitalbox. Så med andra ord så hamnade jag skönt framför tv:n med en natchotallrik och njöt av vart enda sekund. Nästan så att man hamnar i dvala, tv:n kör liksom sitt och tiden springer iväg och man glömmer bort allt just för stunden.
Inte fråns att jag skulle resa mig upp för att hämta ett glas vatten så kom jag på det, vaderna skriker och i denna stund än värre än innan. Så just nu kan jag inte sträcka ut benen helt och går därför som karate kid men jag saknar det japanska pannbandet.
Treo smakar alltid gourmet men just i denna stund så är det en annan av guds bästa skapelser som ska hyllas, linimentet. Vad skulle jag göra utan mitt älskade blåa kylliniment? Ja, jag vill inte ens föreställa mig det. Det skulle vara en upplevelse av sann ensamhet utan doften av mint. En sorglighets faktor som är svår att beskriva i ord.
Där emot denna gång så har jag den älskade blå, en pryl som borde finnas i vart enda hem över hela världen

Arkivbilden


Lätt och ledigt

Gammalt som jag hittade

Öppna vingar 
Ängens gröna gräs med nattens mörka grund
Älvens forsande vatten och glimrande sken
Fartens begynelse och paradisets ingredienser

Vingar av glas öppnades som siden mot solens ljuva ljus
En grund så ljus, så brilljant och en fart så snabb
Ett sken så starkt som världens slut, ett sken så vackert som livet
Flygande vingar som utvecklas till drömmar i hög klass

En fart som är högre än tallens topp flyger fram
Skenet kan komma, men kommer aldrig om
Då natten mörka nätter stod på dörrens glännt
Allt fortsätter att vara och kommer åter att bli

Ett hjärta stort som en ängels lena famn i ett strålande solsken
En hand så mjuk som silke tar åt sig allt i den finaste väg
Änglen med sin vingar stora har tagit in på stigen av guld
Törsten är obeskrivligt skimrande men även mörk
För nattens mörka grund kan vara svår att se när stigen är för ljus

Vingar med glanset av glas svävar dig fram genom livet
Fånga gräset i mörkrets grund i älvens skimrande vatten
I en fart så snabb över en gyllende stig på dörrens glänt
Flyg vingar flyg. Det ballanserar din framtid

/ Max Hartler

Dagens låt


Från den goda Tygelby-tiden

Hur är det möjligt?

Satt tidigare i soffan och gjorde verkligen inget ting, gäspade också small det till i käken på den högra sidan. Är helt öm nu och kan knappt tugga.
Vad fan är det som händer liksom? Mogen nog att pensionspara?
Sjukt drygt, vem ska det hända om inte mig?
Men men... även Mona Lisa Faller i bitar

Arkivbilden


Dagens låt


Som en sann Newcastle suporter...

En arbetsdag

Ibland som en dansk biltjuv över den skånska landsvägarna, ibland som stads-slipsnisse i city men framför allt alltid detta jagande efter budgeten. Dag in och dag ut, timme efter timme, minut efter minut, sekund efter sekund.
Var uppe och jobbade i Helsingborg idag och körde på i ett bra tempo, uppe med tuppen och körde igång. Ett leende lika stort som alltid och jag visste vad jag skulle göra. Körde på så pass bra att jag arbetade över halva lunchen och klämde en shejk samtidigt som jag mailade iväg lite avtal till Stockholm innan jag var ute från dörrarna igen på vår kundservice i Helsingborg. Hade bara två möten inbokade på eftermiddagen, gjorde två kalla besök där efter, drog tillbaka till kundservice för att maila upp ytterligare ett avtal som skrivits under eftermiddagen och tänkte "skönt att kunna komma hem tidigt" (ca 16.00). Strax där efter så började jag prata med en kollega som visade mig ett samtal som hon hade fått in om en kund som skulle skicka med oss för första gången, kollade självklart direkt där efter upp ifall de hade några avtal med oss. Något som dem inte hade, kontaktade kunden, åkte ut till dem, hjälpte dem med deras första försändelse, skrev ett avtal och kunden säger "Detta var en riktigt bra service, vi kommer att skicka alla våra småpaket med er i fortsättningen". Mitt leende växte lite till och jag svarade "Det är roligt att få hjälpa till".
Så åter igen så åkte jag tillbaka till vår kundservice och mailade upp avtalet, pratade lite gott med min kollegor och satte mig i bilen en stund efter det för att åka hem, kollade på klockan som sa 18.00, denna dag som skulle bli kortare än vanligt. Jag kom hem lite innan klockan 19.00 med ett än större leende på mina läppar, det är något speciellt att vara säljare. Man kan liksom inget annat än älska det, det äter upp ens tid och det kan vara påfrestande, där emot så skapar det en oförklarlig känsla som man är så skarpt beroende av. Jobbet är en del av min fritid.
Det ända som jag undrar nu, vad kommer morgondagen att bjuda på?

Skånska rivieran

Jag har tidigare sagt det och har nu faktiskt fått det bekräftat. Körde igenom Båstad i förra veckan och precis när jag kom in i Båstad så såg jag en skyllt på min högra sida med ordet "Rivieran" och en skyllt neråt mot havet.
Har ju sagt det hela tiden och självklart sett det var och var annan dag ett bra tag nu, där emot så är detta beviset för alla att den verkligen finns, den skånska rivieran. Den sträcker sig från Båstad hela kusten runt Skåne.
Något vackrare är svårare att hitta även fall stäppen runt omkring Trelleborg är väldigt vacker, precis som skogarna i norra Skåne. Men inget slår den skånska rivieran som börjar just ifrån Båstads kust som ligger så lugnt som sedan fortsätter ner till Skäldervikens guldkorn, Helsingborgs båttrafik över sundet, Landskronas forna båtindustri, Bjärreds familje hus med sträckan till Lomma med den underbara vyn av Öresundsbroon, Malmö-stad, till de krit vita stränderna på näset. Att sedan doften känns igen men det är något speciellt med Trelleborg, där man sedan tar sig vidare till Svarte med den underbara utsikten över havet från branterna uppåt av mindre skog, Ystad med den gamla stadskärnan och de trevliga lunchställena, Brantevik som är den lilla byn med två hamnar, det lilla halvöns samhället som jag inte vet vad det heter där vattnet alltid glimrar uppe ifrån vägen, Skillinge med den underbara hamnresturangen, Simrishamn för bra för att undgå, Vik med sin mystik, Kivik med deras äpple odlingar och äpplefest, Åhus med sitt vackra hamninlopp samt alla de andra små orterna där mitt emellan.
Inte bara är det vackert och kanske något av det finaste för ett skånskt hjärta som mitt, de platserna som jag ser som mitt hem och min bakgrund. Utan även ett bevis, ett oundvikligt bevis på att den skånska rivieran andas, skapar intryck för alla. Ett bevis på att den är den enda och den vackraste rivieran i hela Sverige


Arkivbilden


"se men inte röra..."

Dagens låt



Lika bra att fortsätta med covers, går alltid hem

Veckans saker

Veckans stad: Bjärred

Veckans måste: Dessa jävla KPI:er

Veckans ord: Spandex

Veckans höjdpunkt: Hela helgen igenom

Veckans mening: Hopplösa fall smyger inte alltid på tå

Veckans Big No-No: Arbetsdatorn, en jordskreds seger

Veckans ikon: Stålmannen

Veckans special: Rulla med R:en, något som skapar härliga ord som oxrrrrolader, rrrrrroligt, rrrrriktigt, omkrrring...


Veckans Rating: 7.8
Hallå formen, här är jag. Du och jag mot världen eller?
Helhjärtat, halft ärligt för att vara helt ärlig, jag kan inte dansa alls, jag bara tror det. Där emot så kommer knäna att dansa högt hela veckan igenom!


Sjung hej allihopa!  

10 snabba

Vad är ditt tips till de unga?
- Ta allt som en klackspark och gå ut som en vinnare

Ditt främsta motto?
- Ju enklare man gör det desto bättre blir det

Har du hittat kärleken?
- Nej det tror jag inte att hon hette

Favorit plagg?
- Slipsen

Din lägsta period i livet?
- Ser fram emot morgondagen

Vad kommer dina barn att heta?
- Spelar inte så stor roll, de kommer ju att heta Hartler

Kan man köpa allt för pengar?
- JA!

Lär man sig av sina misstag?
- Endast dem som man kommer ihåg samt själv förstår att man gjort fel. Frågan är nog mer vilka som är viktigast?

Hjärta för hjärna?
- Tror att det är som i försäljning, 80% känsla och 20% fakta är vad man går efter när man handlar. Där emot så utläser man alltid statstik efter fakta. Hade hjärtat kunnat tänka så hade vi haft världsfred

Hur ser din framtid ut?
- Allt är samlat i min kalender, strukturerad som man är



Jag tar det för givet men jag tackar för kaffet

Dagens låt


Oundvikligt bra

Bilder från igår


Veckans meningar

Två vita helger och du har förlorat dig själv

Även fula behöver kärlek

På TNT är det leverans var gång

Varför efterfrågar ingen matlagning i kontaktannonser utan bara skitsnack?

Vadå lågkonjuktur?

Varför ska du vara kräsen när inte jag är det?

Som alltid 100%-ig

Hittade du henne på hittegodsavdelningen?



Dagens låt



Covers ska inte alltid underskattas även fall man alltid är skeptisk. 

Nytt PB i bänk!

Kanske inte var den bästa dagen att välja för att maxa, men ska man se det på det viset så kommer man ingen vart. För att för första gången i mitt liv så lyckades jag ta mer i bänk än vad jag själv väger även fall det var med nöd och näppe som jag klarade det. Så nu är 90kg i bänk vad jag klarar av att maxa och min vikt är 89kg.
Har en bra utveckling nu på det hela, så nu sätts målet på att klara 95kg om 2 veckor för att sedan uppnå målet att klara av 100kg innan sommaren.
30%-ig ökning på ett halvår och hoppas att kunna fortsätta i den formkurvan. Sätter därför upp ett nytt mål som är att kunna klara 140kg i bänk innan nästa år är slut. Känner mig självsäker och självförtroendet är det inget fel på.
Det nya creatinet och proteintillskotten fungerar susen och man får se vart det kan leda en.

Visa pappa vinnarvägen och en falafel i halvtid, pappa är på humör 

Arkivbilden



Finns inget så värdefullt som Flaggans långkalingar

Så jävla gott!

Vill inleda med att säga att kvaliteten på domare i Allsvenskan är under all kritik, jag hatar fotbollsvåld men ibland tycker jag inte att det är konstigt att de blir hotade efter matcherna. Kommentatorerna måste sluta försvara domarna med sina kommentarer som "För mig är det en solklar straff men domaren står närmre bollen än vad jag gör..." och dylikt. Om expert kommentatorerna efter matcherna kan såga domarna så kan även ni. Om någon över huvud taget inte kan göra sitt jobb så måste man alltid kunna såga det.
Med andra ord, Ofere gjorde inget fel när han fick sitt mål bortdömt och att han fick kort i en närkamp där de båda kämpar efter bollen hade inte ens varit frispark i England. Så, SKÄRPNING!

Där emot så åkte Di Blåe upp till Råsunda och såg för tredje matchen i rad riktigt stabila ut. Spelare som Ricardo, Labbe, Agon, Danne, Durmaz m.f ser ut som riktiga toppspelare, ska inte glömma bort Ofere som faktiskt såg riktigt stark ut den första halvleken som han fick spela. Synd bara att han nu är avstängd i nästa match.
Agon fick än en gång göra mål, matchens enda men det räckte ju. Leder nu skytteligan och livet känns fantastiskt. Nollan är fortfarande inte spräckt och försvaret ser för en gång skull riktigt stabilt ut, 5-0 i målskillnad efter 3 matcher är inte att underskatta och framför allt då man lyckades slå både Häcken och AIK på bortaplan, något som man annars brukar ha svårt för.
Känns så jävligt gott att det ser så stabilt ut. Vill inte förhasta mig om något men känslorna sprudlar. Tung match på söndag mot Trelleborg som ser starka ut i år, framför allt ett lag som vi alltid har svårt för. Får dock hoppas att trenden håller i sig.


Himmelsblått, världens vackraste färg!




Dagens låt


Veckans saker

Veckans ikon: Mr Mintu

Veckans ord: Kroniskt

Veckans stad: Halmstad

Veckans mening: Hallå struktur!

Veckans måste: Ska sova på saken

Veckans Big No-No: Mr Mintu

Veckans ordspråk: Bollen är rund


Veckans Rating: 6.4
Full fart men ändå lugnt. Grannens fest är äntligen slut, vad ska han överaska mig med nu?



"Är du tillräckligt kass så lev på hoppet..."

Dagens låt


Dagens

Satt och lyssnade på radion idag påväg hem då de pratade om raggnings repliker och bad folk att skicka in tips. En stund efteråt så hade det trillat in hur många mail och SMS som helst, ett av dem var en kille som skrev att världens bästa raggnings replik är "Även fula behöver kärlek, hänger du med hem?".
Måste säga att denna kommentar förgyllde min närvaro just för stunden

What to do, what to do...

Helt sjukt hur snabbt tiden går, känns som att tiden bara går snabbare och snabbare. Pappa har fyllt 65 år, pensionär liksom även fall jag inte ser honom som en. Har själv inte hunnit bli 24 år ännu, känns som att man har kommit jätte långt men ändå inte alls. Jag känner mig lika ung nu som för fem år sedan, endast lite äldre fast långt ifrån erfaren. För att ju snabbare tiden snurrar för en, desto mindre känns vart enda år som går och man glömmer väl därför bort allt som förändras.
Inte vet jag egentligen, snurrar väl som vanligt till det,

MFF gick och vann under en magisk afton, otroligt känsloladdat och det kunde inte bli bättre än att resultatet slutade 3-0 till Di Blåe. Var otroligt roligt att få uppleva denna afton, gåshud till tusen när man kom in och ja, det var helt enkelt bara helt underbart.

Jag hade en otrolig nedåt kurva under gårdagen, lite som en rekyl av alkoholen. Eller ja, kanske säga mycket pga just alkoholens baksida. Så pass att jag fick frågan "Var har den Max tagit vägen som alltid är positiv?". Inte var dag som detta händer men även stålmannen har sin kryptonit som jag har min Mintu.

Dansken har rymt men kommer tillbaka, Gunnar Petter Simonsen är dansken som navigerar allt i mitt liv.

Tränar som vanligt men börjar känna att det biter mig allt mer och mer. I dessa fall brukar det inte vara positivt för mig men som vanligt är jag alltid lika positivt inställd och kör på i godan tro. Det ser ju snyggt ut om inget annat . Tyvärr så får jag se ifall jag kommer att spela någon fotboll då knäna inte riktigt vill leva i fastline utan ser mer fram emot rullatorn.

Har alldeles för många tankegångar just nu gällande allt känns det som. Har varit många saker som jag kommit under full med och som sätter andra saker i andra aspekter. Men som vanligt så tänker jag antagligen för mycket men på något konstigt vis så får jag alltid ut något av det. Och i detta fall så är faktiskt allt positivt men ganska överraskande. 

Slutar aldrig att förvåna mig själv, men det är positivt. Lever totalt för mycket i det undermedvetna men jag tycks gilla det starkt.


Så vad är sammanfattningen av det hela? Som vanligt så är allt "what to do, what to do", nickar lite glatt och tänker, jag har det fan ta mig bra jag. Ibland sjunger man kumbajama kumbajama och ibland öppnas alla dörrarna för en, livet är som en berg och dalbana där dalarna inte märks för att farten är för snabb. Dock när allt väl är över så vet man att man kommer att vara nöjd

MFF - ÖIS


Imorgon smäller det!

Det känns näst intill overkligt, en väntan som pågått så lång tid. Men nu har drömmen blivit en verklighet då Swedbank Stadion öppnar portarna imorgon klockan 16.00.
Man har följt webkameran var vecka i ett bra tag nu, ja till och med så pass illa så att man följt den enda sedan den började att sända. Jag har dagdrömt och fantiserat om känslan av att sitta i ett fullsatt Swedbank Stadion som kokar av känslor med sånger där ljudet stannar innanför stadions väggar och tak, vår nya himmaborg.
Nu är det nära och det känns, känner mig upprymd, nervös, ett pirr i magen som om jag vore nykär. En känsla som kanske är mer sann än någonting annat. Nu blir drömmen en verklighet, som att tusen känslor slår sig samman på en och samma gång. Samma känsla som jag fick när jag fick gå på min första MFF match i mitt liv, bara att den nu är bra mycket starkare.
Kommer nog inte bli många timmars sömn i natt inte, allt för många tankar som går igenom huvudet på mig just nu. Imorgon kan mycket möjligt vara den lyckligaste dagen i mitt liv. 
Tankarna går runt och runt, kommer Wilton att presenteras när de går igenom laguppställningen? Vem blir den historiska målskytten? Hur kommer startelvan se ut? Jag har gåshud redan nu, hur kommer det att vara när jag väl är på plats?
Det finns så otroligt mycket som surrar i mitt huvud just nu men det är ren lycka hela vägen igenom. Det är kärlek jag känner, detta är min religion och min tro. Mecka har flyttat till Malmö och lyckan kan inte bli större. Imorgon får jag träffa den stora kärleken på riktigt.

Född himmelsblå, den starkaste känslan av allt


 

Dagens låt


Punkt slut

Detta är ingen bra dag. Kan jag bli nersövd och få en respirator så att jag slipper att andas.
Gudarna ska veta att det kostar att ligga på topp och ibland så betalar kroppen genom kredit, något som skapar snabb lycka men en baksida som slår allt.
Fan, colan är slut! Måste dra ner och fixa en ny eller två. På återseende.

Måtte jävulen ta alla fruntimmer...

Bilder från igår


Dagens låt


Grattis pappa!

Idag fyller pappa Bo 65år och jag vill passa på att lägga ut ett stort grattis här till honom. 
Frågan återstår, när kommer han att sluta jobba?




U2-biljetterna färdiga

Roligt att kunna meddela att U2-biljetterna nu är spikade. Ska tydligen vara top of the line-biljetter så det kommer nog att bli ganska fett. Så det blir en hel helg i Göteborg till detta och lite annat nu i sommar.
Antagligen så kommer de att spela låten Sunday Bloody Sunday, låten som i själva verket inte sjungs på samma sätt som titeln säger. För det är tydligt att Bono sjunger på skånska och orden lyder "små negrar i sanden".
Dels sjukt fint att Bono kan skånska men det är även märkligt att han använder just de orden när han faktiskt har stort intresse för politik.

Citat

"Människor har fött barn i fler tusen år, inte behöver man läsa en bok för det" - Pappa när mamma väntade Tim

"Den domaren är fan såld", "Ja på ICA" - Jag och Flaggan efter en förlorad fotbollsmatch 

"Den där Peter Arm är så söt..." - En äcklad Henke imiterar

"Säg mongo från Kongo... Ralph från Tygelsjö" - TV-Jimmy lärde sig ett nytt skämt...

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk" - Arne Hegefors

"Nästa gång så åker jag med till Sverige utan att prata med min fru innan, när jag kommer hem så säger jag att jag är så ledsen" - Pah Kolli (Gambia)

"Should we go up to the takteras?" - Pappa till ett engelskt par som ville hyra huset i Gambia

"Tvinga mig inte att käka upp min jävla mössa!" - Lille-Mats under en match mot Ystad, domarna bar av Mats från planen

"Yxel Osmanovski, stavas som det låter" - Anton Cliffmark när vikarien kastade ut honom och frågade efter hans namn

"Kumbajama Kumbajama..." - Jag, var gång saker och ting sket sig på kontoret

"Det har varit ett bra rooooow" - Stephen Naylor skulle förklara att det varit ett bra år

"Då sa jag till domaren på ren skånska, Go home!" - Robert Burakovski

"Fuck mys, jag är lycklig!" - Jag förklarar läget

"Att trilla och fall är samma sak men vad gjorde du för mig?" - Smygflörtade lite

"Kim vill inte ha dig, du är fet!" - Calle till Ronja 

"Jag söker seriös fitta" - Calle pratar djupt på KB

"Va! Är vi redan i Tyskland?!" - Anders Jacobsson, 3 timmar efter att vi gått av båten i Tyskland

"Du dricker inte mer!" - Flaggan direkt efter åt

"Hur påverkas du av lågkonjokturen?" - Henke till vakten på Hipp

Arkivbilden


En dröm för mig

Är man tankspridd så är man tankspridd, även fall jag många gånger är totalt fokuserad på en och samma sak så återkommer det alltid. Jag är tankspridd så fort jag har lugnt runt omkring mig. Somliga säger lite väl för tankspridd, andra säger inte. Vad som egentligen är riktigt spelar mig ingen större roll, det är en uppfattning och viljan av hur jag vill bli uppfattad samt är. Något som hör ihop med drömmar och vad man helst av allt vill bli samt vara.
Jag har så otroligt många drömmar egentligen men vad ska man annars ha när Hollywood gör sitt jobb gediget och filmerna skapar sitt inflytande på ett sätt som bara är för härligt. Även fall vissa av dessa drömmar mest bara är tankar att drömma sig bort till så finns det andra som återkommer mer än alla de andra och en av de tänkte jag bjuda på här.
Jag står ju som vanligt fast vid att min absolut största dröm är att få bli anställd som filosof och ha ett visitkort med just ordet filosof understruket. Bara få sitta och arbeta med tankar, vinklar och filosofier om olika saker. Få jobba med att utveckla saker till något bättre eller få misslyckas brutalt för att lära sig kunskapen om att tro fel på det grövsta sättet. Att få fördjupa sig i en mängd olika saker för att kunna utbyta kunskap och filosofi med personer som står högst upp i de ämnen som man arbetar på för att hitta nya sätt att arbeta och tänka på.
Det finns så otroligt många saker som jag hade velat lära mig mer om och lägga ner en stor hjärnverksamhet över, men tiden finns ju aldrig och man har totalt för enkelt för att glömma de tankar som man har.
Där emot i detta fall, då jag ska beskriva en dröm så handlar det inte om att jag vill bli arbetande filosof utan en vidare utvecklad dröm av detta fenomen. Nämligen att någon gång i livet efter att ha samlat på sig en otroligt många genomtänkta filosofier och kunskap om saker och ting i livet, för att sedan skriva om allt detta i en bok med titeln "Meningen med livet". En bok som endast baseras ut ifrån tankar, ideer, filosofier, intressanta aspekter och dylikt. En bok som ska få andra att tänka "det ligger verkligen något i allt i denna boken", alla ska kunna känna igen sig i det som skrivs samt ta till sig det. Lite som en klockan som börjar ringa.
Titeln är dock inte en titel för någon som jag som är indevidualist och tror på den enskilda personen, därför så återgår boken i slutet till titeln och ska sammanfattas med en beskrivning av att min mening här på jorden är att leva gott och vid tillfälle få dricka whiskey, röka cigarr och ha det trevligt i gott sällskap. För att även fall livet är komplicerat så är min lycka inte svårare än så. För ju enklare man gör det desto bättre blir det.
Ett underbart sätt att avsluta en komplicerad bok på, för bra för att inte vara en dröm att drömma efter.

Dagens låt


Dagens I-landsproblem

Jag iscensätter, kom hem från gymmet och tryckte i mig lite proteinskit. Slängde mig i duschen och fixade till mig, gick ut i köket och började steka pytt i panna. Slängde mig på soffan och slog igång tv:n och kände en lättnad för att vara ledig även fall magen kurrade efter krubb. Sprang ut i köket med jämna mellanrum för att röra runt lite i pantoffla/kött-röran, led i 10 minuter innan käket hade blivit färdigt. Kunde knappt bärga mig, kastade upp det på en tallrik och gick till kylen... och vad fan?! Varför ställer jag alltid tillbaka ketchupflaskan när den är tom?!
Detta är utan tvekan dagen I-landsproblem, ett så pass illa problem att jag vet att det kommer att återkomma. Den jävla ketchupflaskan står kvar i kylen!

TNT - Sure We Can


Gjuten!

Hittade nedan statstik på: http://www.aneki.com/quality.html

Countries with the Highest Quality of Life


1Norway
2Sweden
3Canada
4Belgium
5Australia
6United States
7Iceland
8Netherlands
9Japan
10Finland
11Switzerland
12France
13UK
14Denmark
15Austria
 


Veckans saker

Veckans höjdpunkt: Bjartes fest på lördag

Veckans stad: Unnaryd

Veckans ord: Ner-gafflad

Veckans måste: Fira fyra dagars ledighet

Veckans mening: Som en samlastning med sopbilen

Veckans ikon: Brandmans-tjuven

Veckans ordspråk: Flyg inte, du kommer att falla


Veckans rating: 8.0
Fyra dagars ledighet, öl på balkongen, sol på himmeln och jag mår bra. Vem är med och blandar paraflax drinkar i helgen?


Yra inte, det finns alkohol för det!

Arkivbilden


Dagens låt


Arkivbilden


Söt, hittade den på nätet

Namn: claudia (fult jag vet)
Bästa platsen på jorden: stranden (när det är solnedgång
E-post: [email protected]
Favorit-tvprogram: nanny är ball
Favoritkläder: mina jeans och min svarta tröja
Favoritmusik: allt möjligt
Har på mig just nu: jeans och en svart kortarmadtröja
Högsta önskan: att bli tillsammans med en kille som jag har varit hemligt kär i 3 år.
Kan baka bullar: öh nej eller kanske ja negerbullar
På söndag ska jag: lata mig
Tycker inte om: nazar och hundar
Tycker om: tigrar, killar, godis mina bästisar och mitt liv
är bra på: öhhh inget snacka det är jag bra på
ålder: 14
åt till frukost imorse: jordgubbar
Hittade hit genom: Chat
Datum: Söndag den 25 juni 2000 23.09
Meddelande:
denna hemsidan var coolt gjord bra. hm jag vill hälsa till max hartler att jag älskar honom och kommer alltid att gör det. puss åå kram lilla jag

Micke Möller till Facebook

Ny grupp på facebook är skapad, gruppen heter Micke Möller till Facebook och vi arbetar aktivt för att få Micke Möller att gå med i Facebook.
Om ni inte vill vara med och arbeta aktivt genom att lägga in förslag, bilder, filmer m.m. så kan ni alltid vara stödmedlemmar och visa att ni bryr er.

We love Facebook, We love Micke Möller. Lets make it happen!

Man blir aldrig för gammal

What to do, what to do...
Söndagar kan vara till för kyrkan, men åt andra sidan så finns det så många andra roliga saker att göra här i livet. Även fall söndagarna här i livet är tyngre än alla andra dagar så kan man inte sluta förundra sig själv den där otäcka känslan som bara gör en så jävla nöjd. Att vara bakis efter en lyckad kväll är fan ta mig underbart.
Kan man någonsin bli för gammal för känslan av att ha det roligt? Känslan av att skämta och skratta hela nätter igenom? Att dansa som en lodis för att slippa se ut som våldtäcktsmannen på stället, går det att bli för gammal?
Det är ingen stil, inget som man bara gör, det är livskvalitet och leva livet. Något sådant kan man ju inte bara sluta göra någon gång under ens liv.
Nä nu flummar jag som inget annat. Förbannat skoj allt just nu, dagar som dessa som man hittar alla de bästa skämten för att hjärnan inte går i vanliga banor. Får dra ner och ta en frulle nu.



När ska du bli som kaffet i mitt liv? Ingen jävla kanelbulle nu!
Lev två gånger för säkerhets skull

Dagens låt


Kokar!

Finns vissa saker i livet som bara får en att koka, saker som får en att näst intill få tuppjuck. Sådana stunder är just nu, jag bara fucking kokar! Är helt sjukt förbannad och näst intill okontaktbar. Makalöst att jag håller mig så lugn som jag ändå gör när det kliar hela vägen ut i fingerspetsarna och det bara maler i huvudet.
Måste avreagera med något, måste ha en öl eller två och bara släppa allt. Vet inte när jag var så här jävla förbannad senast, jag fucking kokar!
Makalöst! Finner inte ens lusten av att säga fantastiskt. 
Dags att rensa huvudet och svära en lite stund. För nu är det fan dags för två bira, en high five och en falafel...



Tillräckligt för mycket gör en inte tillräckligt nöjd, i min värld handlar det om mina standards!
Tack för kaffet!

Dagens låt


Minnen och åter minnen... Vissa saker förblir bara bäst

Dagens oskyldiga flört

Var inne om Kundservice i Helsingborg innan idag och försökte som vanligt att höja upp stämningen lite, i detta fall genom att oskyldigt flörta med Tessan. Fick svaret svart på vitt, hon kräver en flaska vin och tusen spänn för att det ska bli en dejt och cirka det dubbla för att det ska bli en lyckad.
Efter att ha tänkt efter en lite stund (2 sekunder på sin höjd), bestämde jag mig för att göra en enkel jämnförelse på ett sätt som jag trodde att Tessan skulle förstå. Jag provade helt enkelt att sälja in mig som en transport, vill hon vänta en 5 dagar så kan hon välja DHL, utan service som ingår och jag går under benämningen skadat gods. Eller så kan hon få en expressleverans till ett billigare pris med UPS, dock så har dem endast små paket. Vilket självklart säger att det är bättre att ta något direkt med mig, Mr TNT. Kan fås tidsdefinierat, hög kvalitet och en kundservice som ringer ifall det skulle inträffa några missöden.

Sammanfattning:
Jag fick ingen dejt och heller ingen puss på kinden. Men jag fick ett stort leende, lite skratt och förhoppningen av att hon varken väljer UPS eller DHL. Precis det som alla TNT-säljare vill ha.
En enkel sak som förgyllde min dag, tack för att ni alla finns på kundservice i Helsingborg. Ni gör ett underbart bra jobb och får en alltid på gott humör

Glädjetårar

Helt obeskrivligt, kunde inte hålla tillbaka glädjetårarna. Det är helt fantastiskt, det pratas om att Alan Shearer ska ta över tränarjobbet på st james park och göra Newcastle till ett vinnande lag igen.
Alan är min största idol och den största i klubben någonsin. Så mycket känslor, sådan otrolig hjälte. Allt hopp ligger i Alans händer nu, kommer att bli så känslostarkt ifall han gör sin målgest när laget gör mål.
Finner inte orden för detta, kommer ordangrant att skicka en brevbomb ifall detta är ett aprilskämt!

Välkommen tillbaka Big Al!

RSS 2.0