Asiastisk välfärd

Välfärd är ordet som vi ofta använder i Sverige, ett ord som våra politiker gärna använder få att kränga röster. Helt enkelt ett ord som hörs bra och menar att folket ska få det bättre ställt. Något som kanske hörs som en självklarhet för oss Svenssons, något som ska finnas med hela tiden för att det inte ska kännas konstigt.
Antagligen av samma anledning så har jag tyckt att det borde vara lika dant över hela världen för att göra det jämnlikt fram tills att jag kom på skillnader mellan lilla landet lagom mot jättarna i öst.
Jag tänkte, i Sverige pratar vi om en välfärd där var hushåll ska kunna ha minst en bil, att kunna äta gott till helgen, kunna ha råd med någon utlandssemester och kunna leva gott helt enkelt. Ett helt realistiskt mål för ett land på 9 miljoner invånare, frågan är bara hur påverkan är när 2,4 miljarder människor genomgår välfärd?
Självklart så är det ju inte exakt 2,4 miljarder personer i Kina och Indien som har en utveckling framåt som vi skulle kunna kalla för välfärd, men det är en otroligt stor siffra av människor som förbättrar sina levnadstandards och bilförsäljningen har aldrig varit större i dessa länder än vad den varit de senaste 5 åren. Men om vi istället tar en så enkel sak som att var person skulle köpa en godispåse mer under ett år så har vi 2,4 miljarder påsar, om de ökar konsumtionen av nötkött med någon ynka procent så skapar det otroligt mycket större mängder av djur och för var liten förbättring i konsumtionen så påverkar det något otroligt världsmiljön.
När man sen ser till Kina så har de börjat flytta produktion till utlandet för att dra ner på kostnader, de köper upp större mängder av världens betong och stål för att fortsätta bygga och vad kineserna vill ta efter är amerikansk levnads standard, där problemet är att USA är 6 gånger så litet och redan ser problem i miljön.

Så frågan är, hur ser det ut om 10 år? Fortsätter deras befolkning att öka i samma takt, hur påverkas miljön och hur långt kan det gå?

Fettma är inne, var har du varit det senaste året?



Stöd Fatkins-dieten,bli amerikan

Också lite meningar

Sätter man låga mål, är det enkelt att snubbla över dem

Att äta upp sina egna ord är det ingen som blir tjock av

Jag är din vårkänsla när du längtar efter sommaren

Jag, som en fluga för en natt

Villsna orienterare är också mäniskor

Galen blir man endast när det gått för långt - Kör Volvo!

Medge att du alltid har rätt - Det kan inte bli mer än fel

Barn leker, Vuxna jobbar, Pensionärer dör

Veckan i ord

Lund-Lomma-Lödde-Halmstad-Falkenberg-Helsingborg-Laholm-Båstad och hem igen, rulla rulla, äta, fodra, träna. Slappna av, slappna av. Hitta ryttmen, finn takten & skapa hunger.
Maskin, ånga, omänsklig, tunnelseende och olaglig körning i tunnelseendet. Framåt, framåt, framåt! Trivsel, mig själv, för mig själv, tankar, ideer, sätta i bruk, att skapa, skapa det jag i framtiden ser.
Fokus, koncentration, vinnande koncept och rutin från en tidig ålder. Budget, bonus, klapp på ryggen och skall inåt. Fortare, fortare, fortare för att nå ljuset i tunneln.
Skratta, le, skämta, humor. Skapa välfärd, jag är min egen välfärd i en bil 110 knyck vart affärer än tar mig. Sömn, fritid, frid och min egenromantik.
Smärta, flås, puls, träning. Knän, blodsocker och levande i allra högsta grad. Ett snäpp till, två till, tre till... Finna den optimala takten, optimalt, maximalt och marginalt. Åter igen levande, som optimalt, maximalt som marginelt.
Motpol, medpol, rundgång - Harmoni. Carpe Diem, fånga dagen och lite där till. Man lever bara två gånger och pensionen är inte bra. Halv 10-taggare, rutin och njut. Vakna, sov och hitta takt. Jag är din morgondag som du aldrig sett den, motpol, underkassta sig - För att finna glädjen, lyckan, livet. Livet leker - Gör något av det. Fredag och fridens liljor. Ordbajsa, njuta och bara vara när man lever i lilla landet lagom

Saker blir vad man gör dem till, ingen skrattar sig hela vägen till banken men man kan alltid bjuda på ett leende. För åter igen är ordet balans

Dagens låt



Den är bara skön

Tillbakalutad medans åldersyndromet flödar

Så nu sitter man här igen och försöker att finna orden, så varför inte börja med att säga FAN VAD GOTT! Då inte bara tänkt på skumpan som satte extra söttma i min mun utan mer på att Newcastle säkrade Premier League-pltasen i måndags och att de där med överträffade allas tankar inför säsongen. Aldrig tidigare har ett sådant litet antal personer tagit så många från sorg till lycka som den unga trupp som fick prestera på St James Park och övriga av engelska Championship som sönerna av Newcastle och jag tackar dem alla innerligt.
Annars så kommer väl ordet ballans in i bilden men kan inte riktigt forma min tunga efter ordet. Märklig känsla då jag egentligen bara vill skapa tunnelseende och skapa det ultimata av det jag gör, men att jag nu maler på i ett bra tempo samtidigt som jag låter tröttheten ta ut sitt samtidigt som jag vill slåss mot nästa mål. Likt min för närvarande skrivkramp som inte vill ge sig som får mig till att dansa och spela gitarr istället medans mitt leende skiner upp, samtidigt som det känns otroligt skönt och bekvämt så känns det ändå som att något saknas. Samtidigt som jag nog inser att det är ett tecken på att jag är sliten ihop med att jag har det väldigt bra, för trots allt så skriver jag här ikväll.
Det är väl bara dags att ladda batterierna och låta vinnarskallen köra sig varm för att sedan finna nya kamper att vinna. Men för att nu under tiden göra något nyttigt och givande så har jag inte köpt Bingolotter eller knaprat blåa piller, nej, jag har istället en hel fredagskväll rensat ut garderoben, köket och flyttat om i halva lägenheten för att fylla ut med allt som kan behövas i kombination med att få bort allt det som man inte behöver. Har fått bort mina gammla stekjärn och fått dit mina nya så att jag kan stilla mina nyfunna matlagningsbegär, så att jag kan fortsätta att laga nya maträtter var vecka för att höja min levnadstatus och njuta lite mer. Vilket tar mig till nästa nivå, då jag börjat inse att jag börjat lägga märket till småsaker runt omkring i lägenheten som jag måste fixa. Så i kortfattad mening, jag behöver snart en rejäl jävla utekväll med klackarna i taket till den grad att det lämnas fotspår.

Jag är ung och jag njuter

RSS 2.0