Vilken dag!

Ibland så är allt bara så tungt och än värre blir det tyngre. Lite sömn, mycket dans och alkohol. Knäna ont, halls ont och har inget val idag. Är så slut att jag pratar i gåtor.... Kör en uppdatering längre fram

Kumbajama Kumbajama

Enklaste ordet att säga då man inte hitta några andra då huvudet bara står sådär skönt still och verksamheten går trögt. Lite för att förhindrar bitterheten att komma ut, lite för att kunna bibehålla profilen som en bitter jävel med ett glatt humör som är för lat för att kunna orka.
Stunder då knäna och ryggen inte riktigt vill hänga med och smärtan sitter som ett frimärke med karlssons klister då man i skönstämma sjunger för fulla muggar, "Kumbajama Kumbajama..."
Lite som att alla hämmningar släpper, lite som att ett leende väcks från mitt hjärtas innre och allt känns så otroligt skönt och bra även fall jag känner en innre ilska på allt och alla.... Jag tror att det är detta som kallas för lycka

Så jävla bra!


En klassiker

image317

Brist på ideer, lägger in en bild

image315

Vi drack alkohol som på blodad tand

Jag sa att man inte dricker för att det är gott,
det drickas som drickas ska
Du komenterade "Äckligt"
"Drickas det ska, kröka är bra"
Sträckte flaskan på rak hand,
så snart vi var inne i dimmans land.
Vi drack alkohol som på blodad tand

Vi skulle ut och röja,
vi skulle ta oss en runda
Då vi hade glömt bort livets sunda
Jag försökte gå,
Jag försökte stå,
då fallet kom som ett brak
Tiden började rinna ut som sand
då vi gick i dimman hand i hand,
vi drack alkohol på blodad tand

Flaskan blev tum,
synfälltet snett
och hjulbenta som få
I samma stund jag ej kunde gå,
strax där efter en aningen illa började må
Vi blev förälskade i spriten,
då våra hjärtan stod i brand
Vi drack alkohol på blodad tand

Syrenen den lyste,
ambulansen snabbt gick
Inte längre lycklig,
en magpumpning jag fick
En baksmälla som inget annat,
kanske vi skulle ha stannat
innan dimman var för tjock
Saken blev ett faktum,
vi drog vår första 14:is fylla i land
Då vi drack alkohol på blodad tand



Bara en gammal rolig sak som jag hittade.
Skriven och utförd som toast på en stor fest hos Anders

Veckans saker

Veckans stad: Kristianstad

Veckans ord: Hall-le-lulea!

Veckans kvinna: Mickan

Veckans sucker!: Killen som gick mig på nerverna, Ge fan i det!

Veckans mening: Hur tappad är du på en skala?

Veckans låt: Lars Demian - Alkohol

Veckans ikon: CJ "The Gunnar" Johansson

Veckans Big No-No: MIF Deadhawks

Veckans miss: Glömde bort mina favvo flickor i Kristianstad, sorry!

Veckans höjdpunkt: Nya kostymen bokade och lämnade till skräddare



Veckans Rating: 9.0
4 dagars ledigt och kungen är tillbaka.
Varför inte bara ta det lugnt eller sätta snurr på allt, njuta och lite mer....
För heeeelt-äärligt, pappa skiter i vilket och gör vad han vill =P

Jag och min hjälte Stephen!

image314

Saker som tåls att sakna

Nedan följer de ord och meningar som bara är för bra att kunna gå oberörd förbi

  • Klackarna i taket som aldrig förr (Med Emila var och var annan helg)
  • Är du en sådan serriös fitta eller är du oserriös (En full Calle talar djut på fyllan)
  • Får inte jag en bers snart så trillar jag av sätet! (Kim på en ninjutsu-fylla)
  • Nej det är inte höger vi ska gå, vi ska gå vänster, sen vänster och vänster igen (Bokis på monsterfyllan på väg hem från Limhamn)
  • Hej allihoupa! Jau ää fööckin snygg ve fan ää ni!? (Jag en dag på kontoret)
  • Gryyyyyda! (Henke förbannad)
  • Heeelt-ärligt (Mickes vardagliga)
  • Sluta snigla på mitt ben, jag försöker att beställa! (Jag som blev sur på en tjej som tiggde drinkar i baren)
  • Är vi redan i Tyskland!? (En full och förvånad Anders när vi satt på bussen på väg till Charmonix då vi hade kört av från båten 1,5 timmar tidigare)
  • Im in the lead! (Var gång som man leder, ska inte glömmas att det ska sägas högt och man ska höja på armarna)
  • TNT Helpdesk dä ä Jaggi... (Alltid roligt att höra Jacki svara)
  • Jag pundade helt igår så det är därför som jag är helt väck idag (Klitan till sin chef efter tredje dagen på hans nya arbete. Smart Fille!)
  • TNT är snabbt som gummi (En kund till mig)




Finns bra många fler men orkar inte skriva mer. Är lite väl borring nu!
Kan ingen bara ringa och sjunga för mig för en gång skull, hade lätt garvat!


Det ska va gott att leva

Ja då sitter man här igen och skriver om allt och inget. Sitter här med skoskav, en axel som hoppar konstigt stup i kvarten och med två knän som sett bättre dagar. Lite smått bakis och lite öm på mina håll och kom på att det faktiskt är ganska märkligt att man sitter här och tänker då man inser att leende kanske inte tidigare har sett bättre dagar än just denna. Att alla dessa skavanker ändå på något sätt är vackert och att det är ett bevis på att man åldras och lär sig något med åren.
Jag har börjat använda mig av kommentaren "även mona lisa förfaller" när det börjar göra lite för ont, en kommentar som får mig att inse ironin i det hela och faktiskt får mig att skratta och le.
Det finns så många saker som får en att falla och än fler saker som får en att klättra och bli glad. Kanske är det för att jag så många gånger har fått klättra i motgångarna som jag lärt mig att trigga mig själv när det går tungt och faktiskt använda det som brännsle för att dra mig uppåt. Att lyckas fokusera på rätt saker, att använda all ilska och negativ energi på ett bra sätt istället för att skrika. Att helt enkelt omvända detta till något helt annat, kanske jobb eller att sprida possitiv enrgi till alla andra. För att det är något som man får ut bra mycket mer av än att bara bli förbannad och spåra ut.
Jag sitter här idag med mina dagliga problem och alla dessa tankar som alltid snurrar omkring i mitt huvud men har insett hur gott det är att livet är lite komplicerat och hur gott allt faktiskt är så fort som man bara stannar upp och ser sig runt omkring.
Jag har sumpat många chanser och jag kommer att sumpa än fler, så är jag. Ibland så svider det mer än andra gånger men ändå så fortsätter jag att göra det utan att fokusera något direkt mer på det. Så någon vart känner jag att ifall jag inte lägger ner någon större energi på det så kanske jag inte ska tänka så mycket på det utan bara acceptera det och inse att sådan är jag även fall det kan svida hårt ibland.
Även fall vissa saker och ting svider ibland så finner man en stolthet och lycka då man till slut stannar upp och tänker på de saker som man gör. Jag är långt ifrån perfekt och har inte en aning om jag ens skulle vilja vara det, så finner jag ironin och hur roliga vissa beslut faktiskt är när man ser på dem. För att även fall besluten inte varit bra så är dem inte hatade, och många gånger så finner jag också lite mystik över saker och ting som jag gör.
Jag finner att jag själv har karaktär och att jag är jag, att ingen är som jag och att det är just det som gör mig speciell. Precis som alla mina vänner, att vissa har vissa egenskaper som är otroligt märkbara, bra som dåliga men att det i helhet gör så otroligt mycket för ens eget välfinnande.
Så varför tänker man alltid på att vara perfekt när man ser till sitt eget när man inte gör det hos andra?
För just nu sitter jag med ett stort leende och tänker att jag är ganska nöjd med att vara medeldålig och faktiskt kunna skratta var dag åt saker och ting, det är det som gör mig mänsklig.

"Spegeln säger inte mer till mig än vad jag redan vet"

Johns Mexico Bilder


Grotta Di ansjovis

Vissa dagar, somliga stunder eller veckor så inträffar det. Gångerna då allt bara stannar i huvudet och reaktions förmågan sträcker sig ner till nivån där grovt förstånds handikappade ligger.
Allt bara susar förbi en, man håller högt tempo, allt går och går då det går snabbt, tempo. Men det bara rusar förbi av sig själv utan att det finns någon innre energi.
Musiken går i bilen men jag hittar inte ryttmen, kroppen vill dansa och munnen sjunga men energin är låg. Jag är så trött att jag näst intill drömmer om att få ligga i respirator för någon natt och någon dag.
Men jag vet att sången kommer, jag vet att jag skakar av mig tröttheten och rusar mot toppen igen.
Jobbigt när man är slagen men aldrig låter sig själv inse det, ibland är livet jobbigt och man letar efter en skidlift i uppförsbacken då det enda ankaret som kommer är inte i formen av en lift. Då måste man leta fram vinnar känslan och se det som en slutspurt för att vända trenden.

Låt mig sjunga i bilen på måndag!


Veckans saker

Veckans låt: The White Stripes - Jolene

Veckans kommentar: Med porrmusik i bakgrunden

Veckans ord: Business

Veckans ikon: Mannen på tusenlappen

Veckans kvinna: Wendela

Veckans motto: Motorvägen är vägen till framgång

Veckans Big No-No: Det skabbiga Grappa i Eslöv

Veckans bön: Kumbajama... kumbajama....

Veckans stad: Eslöv

Veckans vara eller inte vara: Vara såklart!



Veckans Rating: 9.0
Bra fart i skorna, frisk fläkt i allt. Kanske lite väl bra för mitt eget bästa då huvudvärken får sväljas med en treo och halsen löser sig då jag tar mitt kaffe missbruk till helt andra nivåer.
Det kostar att ligga på topp men mitt leende sviker aldrig


"Bara för att jag är ett kap så går jag inte under namnet REA"

Min vansinnes färd

Började med att klockan började ringa klockan 05:30 och trot eller ej men jag var inte allt för glad just då klockan började ringa. Speciellt då det är en sådan skrammlande jävel som är precis snäppet under muske väckarklockan i jobbighets skala.
Efter att ha slagit på klockan ett flertalet gånger så hade klockan hunnit bli 06:30 och jag började känna stressen genom kroppen. Sprang in i duschen, insåg att schampoot var slut och fick tvätta håret med tvål för att sedan turbo-torka i ett vansligt tempo.
Rotade igenom halva t-shirts sammlingen innan jag hittade en helt grå t-shirt som jag kunde ha under skjortan. Letade reda på mina favorit jeans under tiden som jag borstade tänderna, höll på med munskölj när jag knöt slipsen och lyckas med att knyta den i fel längd 5 gånger innan det blev rätt.
Spottade ut sköljet ur munnen och kasstade på kavajen och glajorna samtidigt som jag fixade till håret så att jag sedan kunde springa ut med väskan till bilen.
Körde där efter ner till Arlöv där jag lämnade av lite materiel till en kund så att jag sedan kunde komma till Brantevik klockan 09:00 där jag ej kunde hitta kunden och fick svårt att få tag på honom.
Lyckades efter 20 minuters försök få tag på honom och allt blev 30 minuter försenat. Mötet blev lite extra långt och jag gick där ifrån med en kund som lovat mig en del utrikes försändelser i månaden och ett nytt avtal i min hand. Klockan var då 10:30 och jag hade en halv timme på mig att ta mig till Munka Tågarp. Fick köra som en idiot och som tur är så är jag bra vän med Wendela (min bil), som idag precis som alla andra dagar fick mig att komma i tid eller i alla fall vara i Tomelilla och be om vägbeskrivning 5 minuter innan jag skulle vara där. Blev ca 10 minuter försenad men gick igenom ett bra möte där vi skrev ett utrikes avtal och hjälpte honom igenom med hans första frakt med oss till USA.
Kom där ifrån klockan 12:20 och fick ringa nästa kund direkt och säga att jag var försenad då jag skulle varit hos honom i Ystad klockan 12:15. Ingen fara för kunden och jag kunde komma dit 20 minuter försenad där jag hamnade i ytterligare ett bra möte där vi skrev ett utrikes avtal gällande en del transporter till bla Norge, Finland, Holland, Tyskland och USA. Gick igenom allt med kunden och lämnade hans dörr klockan 13:30, körde som en galning ner till regementet och kasstade i mig en portion sushi på mindre än 10 minuter under tiden som min bil fick stå snabb parkerad på en handikaps plats (där står ju ändå aldrig några bilar). Kom där ifrån 13:45 och skulle hinna till mötet i Glemmingebro klockan 14:00 där jag nästan kom fram i tid, endast 5 minuter sen.
Även där lyckades jag gå igenom både ett inrikes och ett utrikes avtal och hjälpte kunden med att skicka ett paket inrikes och ett dox till Norge, där jag makalöst nog klarade av att få allt gjort innan klockan hade slagit 14:40.
Hade nästa tid i Simrishamn klockan 15:30 och behövde komma inom en mack för att få en ny karta över simrishamn då den förra var försvunnen. Kom till statoil i Simrishamn vid 15:05 och fick min karta. Körde ner till en befintlig kund som jag tidigare inte lyckats få tag på och gick in och hälsade på honom och tog en kopp kaffe för att sedan stressa in på mitt bokade möte som var ett mindre bra möte som var färdigt redan efter 25 minuter så att jag hann in om min favorit kund och tog en kopp kaffe med honom också och pratade lite om vad som kommer att komma för dem här lite längre fram från Holland.
När jag kom ut där ifrån så var klockan 16:30 och jag behövde komma tillbaka till kontoret och maila upp avtalen. Så sådär lagom trött och sliten dunkade jag Michael Jacksons gamla dänger som jag gjorde hela dagen för att hålla mig vaken och var framme på Sturup 17:15 där jag lyckades få upp avtalen och gå på toaletten och vara ute ur byggnaden runt 17:30 för att bege mig till Malmö och min älskade lägenhet.
17:55 kom jag in på kina resturangen och lyckades få min mat 5-10 minuter efter så att jag kunde börja leta parkerings plats runt mitt hem, något som jag ser som ett fett i-lands problem med stora I:et.
Men skam den som ger sig och visst hittade jag en plats efter ett tag, sprang upp i min lägenhet, åt och började göra alla små saker runt omkring som behövdes att fixas, så som mail och planering.
Tyvär så hade jag tappat kollen på tid innan jag var färdig men kände mig lagom lycklig när jag väl hade fått allt på plats.

Så vad väntar för dag imorgon?  =P

Tala avslöjande

Ibland så kommer man till dagar då man tänker på alla de konstiga saker som man har för sig och alla de saker som är bra och dåliga med en själv. Normalt sätt så ser man väl bara allt det bra och bidrar med att annonsera med det mot allmänheten.
Tyvär så tillhör jag inte den gruppen av folk som räknar sig till det normala och håller sig hemma och inte sjunger i duschen. Så jag tänkte därför försöka tala avslöjande för att dra ner på mystiken om mig själv och försöka bidra till lite lugnande inom mig då jag kommer till insikt om hur jag faktiskt själv fungerar.

Vad anser jag då som att vara den sämsta saken med mig själv?
Den sämsta saken med mig är att jag är oberäklig. Jag gör lite av allt som faller mig in då jag varken tänker med hjärta eller hjärna. Jag liksom bara gör det som får mig själv att le och skratta.
Svårt att förklara för någon som inte känner mig riktigt men alla ni andra vet att jag är den som helt plötsligt försvinner iväg från allt och gör något roligt, konstigt, skumt eller vad man än kan kalla det för då jag försöker få mig själv att skratta så mycket som möjligt.
Det stör mig väldigt mycket ibland då jag tar dumma beslut som iof får mig att skratta bra mycket men jag går misste om så mycket.

Vad är då det bästa med mig själv?
Jag tror att det bästa som finns med mig är att jag har ett leende som lätt smittar av sig. Har språket med mig som får andra och skratta och må bra. Även ett väldigt stort hjärta som jag ofta får höra av andra.
Detta är mer än en sak som jag beskriver här men allt sammans ser jag som charm och tänkte därför överskatta mig själv till tusen och bara vräka på.
Jag har dessa dagar, kan till och med vara veckor, månader och ibland så finner jag det inte alls. Det är dagar då mitt hjärta lyser mitt leende och jag hittar alla ord, alla ideer och allt bara faller rätt. Då jag har en känsla och en lycka i kroppen som är så obeskrivligt skön och bra. Jag känner mig vacker och folk dras till mig på något sätt.
Det är något magiskt för mig och jag vet att det är den känslan som kommer att få mig själv att lyckas här i livet.

Finns den känslan alltid?
Nej den gör ju tyvär inte det. Jag är inte helt säker men det känns som att jag måste kunna känna trygghet för att kunna använda mig av den. Men det är inte helt sant heller då jag ibland bara blixtrar till och får allt att gå rätt.
Där emot så handlar det nog mer om att jag får en bra start så att jag bara kan fortsätta i samma spår.
Ibland så blir jag bara nervös och då förlorar jag mig själv helt totalt och vet att jag lika gärna kan vända på klackarna direkt.

Är jag en lätt person att leva med?
Tror nog mer att det beror på hur den andra är som person.
Jag har enkelt för att bidra med ett leende och tror också att jag kan få andra att må bra och vara lyckliga. Sen så jobbar jag kanske lite väl mycket och lägger stor energi där, något som får andra saker att lida.
Jag behöver ensamhet ibland och har mina dagar där jag bara måste vara lite småsur och bitter. Inte för att jag tror att jag är ensam på den biten men jag tror att det märks mer på mig och att många tar för givet att jag alltid är tipptopp vilket jag inte är. Enkelt sett att se på det är att jag många gånger bara behöver lite uppskattning för att komma tillbaka på banan. (Enklare sagt än gjort många gånger)

Någon egenskap som ligger emot mig?
Absolut. Jag är den som alltid ska säga ifrån när jag tycker att något är fel.
Man brukar säga att det är bra med folk som inte ljuger men i vissa situationer är det nog bättre att bara ljuga som bara fan för att lugna situationen. Där emot jag säger allt vad jag tycker och tänker men klarar faktiskt av att även vända på det och komma med ideer som kan vara bra, eller i alla fall ideer på hur man kan ändra på det.

Vad gör mig mest besviken angående mig själv?
Jag anser att en sak som många gånger ligger emot mig är att jag allt förmånga gånger tänker i moraliska banor vilket gör att jag till exempel inte klarar av att stöta eller kyssa en tjej som nyligen kommer från ett förhållande då jag tror att jag tar nytta av situationen. Att jag inte klarar av att stöta på någon som någon annan är förälskad i och alla andra saker där jag hittar någon sak som gör att jag vet att en annan kommer att bli ledsen över.
Kan även ibland vara för att alkhol är inblandat och är inte säker ifall det är alkoholen som talar. Hade nog tjänat bra mycket mer på att bara ta allt som det kommer och gå mot vinst var gång men kan fortfarande aldrig hata mig själv för det då jag faktiskt klappar mig själv över axeln för det även fall jag ibland tar mig för huvudet.

Vad anser jag mig själv ha när andra fastnar för mig?
Mitt sätt att vara, att jag får dem att skratta och le. Tror mig inte klara mig på mitt utseende, eller i alla fall inte om jag vill ha något av den bättre skalan.

Vad tycker jag minst om gällande utseendet på mig själv?
Ögonen, utan tvekan ögonen. Finns en anledning till att jag älskar solbrillor =)

Vad tycker jag mest om hos mig själv då?
Jag tycker om min haka väldigt mycket och hela det partiet

Vad har jag mest svårt för?
Jag tror att det som är svårast för mig är att kunna blanda ihop saker och ting. Allt blir antingen svart eller vitt många gånger. Inte vad jag tycker om saker eller hur jag ser på saker för att där finns enormt mycket gråzon. Men jag är antingen glad, skämtsam, allvarlig eller vad det än kan vara och kan ha svårt att gå från skämsam till allvarlig och tvärt om. Måste hålla mig till en roll och har ett för stort register.



Kom precis på att jag knappt begriper själv vad jag menar och skriver just nu och är kanske därför bättre att bara knipa snattran och försöka vara glad för en gångs skull, eller för alltids skull kanske skulle stämma bättre.

"Världen är inte svart och vit, den är rund och står aldrig still"

Sjajs

Sjung hej allihopa!
Det är söndag med solbrillor och man är inte allt för talförd.
Någon som kan lägga in ett ord istället?

There goes my hero


Grej of the day

På kina krogen hade de satt upp en skyllt övanför spelautomaterna med texten "Ska du spela, beställ dricka i baren" och då var spelautomaterna släckta såklart.
Vilken underbar affärside, man kombinerar 2 underbara beroende och får dem till ett

Bild från Totte

image292

Den unge och havet

image291

RSS 2.0