Dagens låt


Tre veckor kvar och en halvtidspaus

Fick svaret att det var en ålders grej att jag kände att allt börjar gå för fort men ändå så känner jag mig inte en dag över 60. Inte vet jag om det är det eller ifall tiden egentligen gått så mycket snabbare då det lika gärna kan ha varit att jag haft otroligt många bollar i luften och en hög aktivitet. Men hur som helst så börjar man känna det nu att det är inte långt kvar till semester.
Efter att under ett längre tag haft svårt med sömnen så har jag lyckats bryta trenden och nu har jag istället sovit som en björn och lite där till var natt. Tror att jag sover i snitt 10 timmar per natt men känner mig ändå ganska utmattad, så nu har man näst intill börjat räkna ner till semestern.
Sjukt nog så är det december när man börjar jobba igen på måndag, inte bara är det december utan jag får ett nytt nät till mobilen också då jobbet bytar till tele2 och man får teckning i norra Skåne nu också. Som två flugor i en smäll. Men inte bara det så är det då bara 3 veckor kvar till 2 veckors ledighet och än bättre så är det bara 2 veckor kvar till att åka 4 dagar till Prag och koppla av.
Längtar så otroligt mycket nu, är inne på att göra allt nu för att få extra energi. Jag tränar var annan dag, jag äter bättre, umgås med vänner, försöker andas ut så mycket som möjligt men ändå så känner jag mig inte helt utvilad. Är lite som jag brukar säga, ibland får man bita i det sura äpplet även fall det är fan så mycket surare än vad man tänkt sig.

Så peppa peppa ta FACKIN TRÄ! Nu jävlar kör vi det sista med en halvtidsvila!

Riktigt roligt att se dig min vän

Jag var igår ute på en mindre roadtrip efter att ha spenderat en hel dag i Helsingborg så tog jag och körde upp till Göteborg för att hälsa på min vän Mattias på rehaben.
Blev glad över att se min vän vara i det skick som han var i och att allt hade gått bra. Klart som dan att det hade varit roligare att vara ute och slå runt ihop i Götet för att hitta quality Brahs men den historian tar vi nog en annan gång.
Hoppas nu bara att vi kan få tillbaka vår guld-göteborgare till Skåne snart igen.

Krya på dig Storschen!


Dagens låt


Vi tittar närmre i hissen...


Bra förklaringar av ord

Ett kap - Inget av nytta men för billigt att låta bli

Kärlek - Inget verb

Fet - Tyngdkraften mot sig

Snygg - Funkar för stunden

Bra - Inte bäst

Förbud - Fader jag har syndat

Nudlar - Jag är inte fattig, jag har bara inte pengar

Synd - Illa men för bra för att motstå

Smutskastning - Avundsjuka som kommer tillbaka

Motto - Livet är en fest, se till att du blir bjuden

Veckans saker

Veckans mening: What to do, what to do...

Veckans ikon: Bradon Jacobs

Veckans ord: Jäävisst

Veckans måste: Inflyttningsfesten på lördag

Veckans Big No-No: Alla bantningsprogram (LÄGG NER!)

Veckans kvinna: Emilia Crona

Veckans stad: Simrishamn


Veckans Rating: 6.0
Fortfarande väldigt trött i kroppen och längtar otroligt till semestern, men jag brukar vara som bäst när skon klämmer och tröttheten går enda upp i halsen. Får hoppas på det samma nu och bjuda på ett leende ;)

Tydligen under benämningen tambursjuk

En helt ny sak för mig som dök upp på radion idag när de skulle beskriva en person och de använde ordet tambursjuk som tydligen betyder att man är den som enkelt kan försvinna iväg från en fest utan att säga hejdå så att folk inte förstår att man gått. Så nu har det tydligen gått från "att göra en Max" till att kallas för tambursjuk.
Äntligen så kan jag anklaga andra för den saken nu utan att behöva använda orden att göra en Max, hela betydelsen försvann då liksom

Så jävla fint!

Satt i 90 minuter och bara väntade på att Newcastle skulle släppa in ett mål, antagligen de 90 minuterna som beskriver den tråkigaste fotbollsmatch som jag någonsin sett. Men de släpte aldrig in något mål och de lyckades spela 0-0 mot Chelsea som jag tycker är en bedrift ut över det vanliga. Helt underbart att se.
Det hör till ovanligheterna att jag säger detta men vilket underbart försvarspel de spelade mina hjältar. Fortsätt med det för att nu får vi nog räkna på vart enda pinne som går att nå för att slippa bottenstriden.



Howay The Lads!

Veckans berömda meningar

  • Jag vill vara idioten som du söker i ditt liv
  • Tur att det är brittsommar i alla fall
  • Livet är tuft men värt att leva
  • Ända in i kaklet och lite där till så är man i mål
  • Tackar Daniel Jonsson för att vi fick använda hans familjebilder
  • Oavset vad du säger så är jag den andra
  • Detta är näst intill en Möller-frukost

Dagens låt


Dagens låt


Hur tänker folk egentligen?

Satt och lyssnade på radio imorse som alltid och de pratade då om toans dag som tydligen var igår och om hur toan ska vara då det visade sig att killar har en tendens att tänka på mat när de sitter där medans kvinnor inte gör det i samma utsträckning. Jag blev ju tvungen att tänka efter ifall jag själv gör det men jag hittade svaret nej ganska snabbt och blev inte så värst förvånad.
Där emot så tyckte jag att det var mer konstigt när den andra radioprataren sa att toan måste ju vara mysig. Pratar man liksom i de termerna när man pratar toa?
"Jag var inte så nödig men din toa är bara så skön, mysig och gosig..." Inte vet jag men man börjar ju undra, eller är det som så att jag är ensam på att bara gå in där för att göra mina behov och inte mer? Finns det en sammankoppling mellan detta och varför tjejer så ofta går två på toan?
Många frågor och man söker ju svaren som kanske aldrig besvaras. Men kan man verkligen säga att det ska vara mysigt? Vilka känslor är det jag saknar när jag går liksom?
Är det sedan någon skillnad på de olika stolarna och hur dem ser ut eller är det njutningen att titta sig omkring i badrummet när man sitter där?
Oj vad många frågor man kommer upp med här nu som man bara vill ha besvarade. Även att ifall det finns folk som tycker att det ska vara det där lilla extra, varför finns det då inte fler lyxsaker till toan? Alla ska ju ändå klanka ner på japanernas vattenmassage system i toan, om det ändå ska vara mysigt så varför inte installera sätesvärmare, nyonljus i vattnet och en skinklädd ring med AC?
För det måste ju vara rena rama drömmen för mysiga stunder på dasset för dem som är lagda åt det hållet

Veckans saker

Veckans namn: Återhämtnings veckan

Veckans ord: Russin!

Veckans stad: Drömlandets huvudstad sova

Veckans dryck: Kaffe

Veckans mening: Livet är tuft men värt att leva ;)

Veckans ikon: Storschen

Veckans kvinna: Bastudrottningen Meinert

Veckans Big No-No: Allt som stör min sömn


Veckans Rating: 6.0
Trött som fan men börjar hitta tillbaka till gamla takter. Bastu och öl på lördag och jag är hemma igen

Dagens låt


Ett stort Malmö Grattis till Zuper Zlatan

Inte helt otippat men när man kommer till ärligheten så handlade fotbollsgalan för mig endast om att få se Zlatan få sina priser. Att få se Malmökillen få skina med sitt stora leende och ta emot det han förtjänat.
Han är inte bara Malmös bästa nu, han är Sveriges bästa genom tiderna och jag är helt övertygad om att han tar hem guldbollen vart år fram tills han lägger ner sin karriär som spelare.
Så otroligt stort, så otroligt bra. Bara guldskon och en avslutad karriär i Malmö FF som återstår så är han den ultimata kungen

Bilder från matchen


Dagens låt


Veckans saker

Veckans ord: Braus

Veckans måste: Sömn

Veckans höjdpunkt: Malmö Arena på onsdag

Veckans mening: Kumbajama Kumbajama

Veckans stad: Malmö

Veckans eloge: MFF för den starka upphämtningen

Veckans ikon: Henrik "The Ace" Nilsson


Veckans Rating: 5.6
Känns som att jag har slutat att sova och det skapar iritation. Förhoppningsvis så vänder det nu när jag vänjer mig mer mot mörkret, eller efter att invignings matchen är spelad och mitt leende är förgyllt.
Enda in i kaklet och lite där till

Bilder från gårdagen


U21-landslaget 92



Övre raden från vänster: Anders Andersson, Andreas Isaksson, Peter Cruch, Tomas Brolin & En inspringande supporter
Nedre raden från vänster: Håkan Mild, Josef Elanga, Viktor Elm & Lars Lagerbäck

Man måste ju undra

Om man läser kommentaren under namnet anonym på mitt inlägg Att uttrycka "för sådan är jag", så finner man en person som klagar över hur jag skriver. Jag tycker bara att det är så förvånadsvärt att någon går in och läser min blogg för att sedan klaga på hur jag skriver. Varför ens läsa det då?
Jag blir även ganska förvånad när personen även skrivet att jag använder så mycket ord så att inget går in (jag är nog inte den enda dyslektikern som medverkar i denna blogg). Men vad vill den här personen få ut av det?
Blir bara så förvånad över att någon lägger den tiden och den energin på att göra det, samtidigt så är det ju chamerande också för att tydligen så bryr sig denna personen om mig så mycket att han/hon måste skriva ett inlägg där personen inte vågar sätta ut sitt namn. Inte vet jag men kanske vill personen inte att jag ska kritisera dens blogg allt för mycket, fullt förståligt.
Hade personen i fråga även kunnat läsa så hade han/hon sett att det även gick in på respekt i den fråga att alla personer har rätt till sin egenrätt något som tydligen aldrig personen förstod sig på även fall orden var många.
Jag blir ju frustrerad här, hur mycket ska jag behöva skriva egentligen för att alla ska kunna förstå? 

En hyllning


Ska idag framhöva detta stora faktum att Henke skaffat sig Facebook. Det var som en chock när jag såg en vänskaps förfrågan där från Henke, blev liksom bara stum.
Det är rent av fantastiskt!
Måste in och kolla lite nu, står att man hittar bilder på Möller där, måste ju bara vara för bra för att vara sant!

Dagens låt


Att uttrycka "för sådan är jag"

Jag har varit i kontakt med länder där de ger en ursäkter som "det är för att vi är lata" och "jag har inte tid till att lägga de 5 minuterna som det tar". Något som jag själv blivit vansinnig över för att jag ej funnit det som tillräckliga ursäkter för något, även en fundering över ifall de skämtade dåligt eller ifall det kunde vara så illa som det i själva verket var.
Även fall jag nästan alltid noga överväger mina svar och mina tankar så kunde jag inte hålla emot i dessa fall, jag beskyllde dem för mycket samtidigt som jag svor en del och inte kunde fatta hur man ens kunde säga något så dumt som de sa.
Ett bra tag efter så lade jag märket till ett annat uttryck som många gånger även används som en ursäkt här hemma i kyliga sverige och det är just "för sådan är jag".
Jag vill börja med att säga att jag inte hänger ut alla de som använder sig av den frasen men jag måste ifrågesätta vad som är okej och vad som inte är okej, för frasen bestämmer inga gränser alls. Något som kan göra den lika idiotisk som de ursäkterna som jag fått och som jag tidigare beskrev.

Om någon säger "men så funkar det inte för mig för att sådan är jag", så är det helt upp till situationen och upp till mig hur jag vill reagera på detta. För vad förutsätter jag av den som säger det? Spelar det mig någon roll? Hur påverkar detta mig? Och ja än fler saker som kan spela in.
Med andra ord så är det inte ursäkten i det hela som spelar någon roll utan bara resultatet som blir i slutenden och därför så kan det bli än mer förvånande när man kompleterar ursäkten med "jag gjorde mitt bästa".
Jag menar, antingen så nedvärderar personen i fråga sig själv genom att med andra ord säga att hon/han gjorde sitt bästa men det räckte långt ifrån till. Eller så ljuger den personen som en häst travar. För det är ju det verkliga svaret ifall man håller sig till sanningen och gör det enkelt, då man har vridit orden på så sätt att handlingen säger mer än ord.
Alla gör vi våra misstag och man behöver ibland stå till svars för vad som händer men att hålla en ursäkt så enkel får mig att undra om personen i fråga ens har tänkt igenom vad som hänt. Om personen har tagit åt sig någon kritik för vad som hänt och börjat fundera över hur han/hon ska göra för att det inte ska hända igen?
Frågar du mig så menar jag på att en ursäkt borde vara lika bra som resultatet över olyckan. Man ska lära sig av sina misstag och vissa misstag måste ju svida mer, vissa misstag måste det tas lite mer tid och tänkerum till tror jag.

Jag kan inte hålla mig från att tänka på självklarheter också gällande just orden "för sådan är jag". Klart att ingen godtar en mördare som mördat någon som säger "för sådan är jag", en sak som är så självklar som den kan bli. Även sådana enkla saker som om någon säger det humoristiskt på något sätt och menar på att han eller hon är just det.
Annars så är det just vad som jag ville komma till, helt appropå hur situationen ser ut, vem man säger det till, det slutliga resultatet och ja enkelt sammanfattat en mening som svarar något som är väldigt ytligt och som varken behövs gå in på eller vill gå in på.

Tycker själv att uttrycket ofta används i fel sammanhang och att det dumförklarar personen som säger det, inte alltid men som en ursäkt så är den så låg som den kan komma.

Ingeting är enkelt men gör det inte för svårt. Handlingar säger mer än ord, dock så säger vissa meningar mer än vad handlingar kan förklara. Ett gott tecken för att en person vill sitt bästa är när man märker att personen gör sitt bästa är vad jag tänker. Kanske granskar jag för kritiskt, kanske så ser jag det bara till vad det är.
Hur som hellst kan jag inte säga vad som är rätt och vad som är fel, alla har sin uppfattning och alla har rätt till det. Att respektera det betyder allt så länge andra respekterar hur din uppfattning om saker och ting är.
Frågar du mig så finns det inget som beskriver respekt så bra som just att respektera hur andras uppfattning är och hur de lever sina liv. Inte förstå, det kan man absolut inte göra hos alla men att inte ställa sig över den andra genom att säga att den har en uppfattning som är fel.
Har även svårt att tänka mig att någon skulle ta till sig en sådan kritik över huvud taget när den andre inte ens försöker förstå eller sätta sig in i det utan bara kritiserar ut efter sin egen uppfattning och sitt egna liv. För att i sådana fall så hade den som kommit längst i livet alltid vunnit, den hade kunnat bevisa att det tagit honom/henne längre i livet än den andre.


Jag ifrågasätter mycket här i livet och jag kommer alltid till att göra det, även fall jag inte kan säga vad som är rätt och vad som är fel mer än att jorden är rund och lite där till. Men det känns som att man måste göra det för att kunna växa som person och för att kunna förstå saker och ting. Ord kommer alltid in från alla håll och kanter men hur sorterar man vad som är rätt och vad som är fel?
För den som menar på att den mesta informationen som man får in är rätt skulle jag vilja be att tänka igenom var dag vad som sagts och se hur mycket den informationen kan krocka med annan information som kommit in, eller som vissa säger "det finns undantag". Men åter igen, undantag för vem och hur accepteras det? Vad är skadan i slutenden?



För evigt tänkande, för evigt fri

Dagens låt


Jag, Österlen, Joplin och Business

Vissa saker är bara obeskrivliga men känslan fantastisk. Att få inleda dagen att köra ner till Tomelilla och sedan fortsätta ner mot Österlen. Att köra de där småvägarna intill havet, lyssna på Janis Joplin och bara njuta av allt.
På något sätt så släpper all stress och allt bara flyter på även fall tempot är maxat upp genom taket på Kregg Van Diesel. Det är stunder som dessa då man känner sig helt fri, glad och lycklig. Jag kan inte beskriva det med ord men det är helt fantastiskt, jag känner mig som hemma, jag är där jag trivs som allra bäst.
Att sedan få sitta i bilen och vara inne vid kontoret en bit efter klockan 18.00 för att få upp avtalen till Stockholm och man ändå har känslan att man vill jobba några timmar till och bara njuta av allt.
Som sagt, en obeskrivlig känsla när man bara älskar jobbet och man får allt till att funka. Kanske inte allt men nästan i alla fall. Om inget annat så sjunger jag igen i bilen och jag längtar till morgondagen var kväll när jag ska somna.
Jag undrar själv ifall man kan må bättre?
Klart att det alltid finns saker och ting som kan bli bättre, men jag tänker på situationen som man har i helhet. Jag vråltrivs i allt som jag gör och allt vad jag vill göra är att behålla mitt stora leende som skiner av välmående.
Har nu under en tid insett att alla pusselbitar har fallit på sin plats, jag tror att jag lever livet eller jag vet i alla fall inte exakt vad som skulle kunna göra mig gladare.


Jag är Hartler, så Sjung med Mig!

Veckans saker

Veckans stad: Kivik

Veckans måste: Festa med Camilla och Ragnhild på lördag

Veckans ikon: Obafemi Martins

Veckans ord: Klåpare

Veckans Big No-No: Aston Villa

Veckans mening: Varför famla i mörkret när man kan tända ljuset?

Veckans hjälte: Carl "The Gunnar" Johansson


Veckans Rating: 8.5
Få inleda en vecka på detta vis är ju bara underbart! 3 - 6 till di blåe och sedan få se Toons vinna med 2 - 0, de spelade runt bollen som kungar den sista halvleken och jag fick rysningar. Alla minnen började väckas till liv, kan de vara på väg tillbaka?


Oba Oba, du fick mig att tro. Du fick mig att gråta
Ta mig ifrån att vara en vingklippt skata!

Härliga skylltar i Skåne

Suggcenter
- Jag undrar vad det är? Mitt ute på landsbyggden, kanske är en svinerklubb. Varför inte en slogan på orden "Trött på din befintliga?"

Gammalt och Nytt
- En synnerligen tråkig affär, något i stil med "För dig som inte är modemedveten"

Bilbingo var måndag
- Vad ska man säga? "Här får du bingo av allt utom loket"

Vi har tapeter
- Skrivet på ett hustak till ett vanligt bostadshus. Har dem inte lärt sig att det är fult att skryta?

Välkommen till Vellinge, Här är friheten större och skatten lägre
- Underbar skyllt! Malmö borde svara "Välkommen till Malmö, Mi Casa So Casa, Vi ser redan botten"

Viks hamn
- Mest för att den var med i Österlen Nytt!

Lantbruksmuseum
- No shit, är det hela byn eller bara det huset?

Pilleberga
- En heder till ungarna som aldrig ger upp att göra om B:et till ett P

Dagens låt


Dagens mening


Ingen är perfekt, påpeka det inte hos dig själv


RSS 2.0