Hittade sköna gamla bilder från Alperna


Veckans saker

Veckans grej: Segla till festen på lördag

Veckans ord: Klockers

Veckans mening: Jag har gett upp på sådana som dig, men du kan försöka ändå

Veckans måste: Fyllekäka i båten från en utslagen ställning

Veckans No-No: Tequila

Veckans kvinna: Mrs Naylor

Veckans leende: Det som sitter på min läppar, där du sitter innan kvällen är slut

Veckans dryck: Jacky D.

Veckans motto: Det man inte har i huvudet får man ha i benen och alkoholen täcker dem båda

Veckans barikon: Chewy




Veckans Raiting: 8.5
Semester, sömn!, supa, segla, simma, hitta fruntimmer och sedan separera.
Kan det bli något annat än lyckat?

Saknaden

Ibland så kommer det bara över en. Minnena av måndagsträningarna och minnena runt omkring planen.
Saker och ting som jag aldrig kommer att kunna släppa helt och hållet, dessa stunder då man stod nere på hästhagen i regnet, tejpade knän som var smörjda med häst linnement och knäskydd. Då man alltid fick börja med att sträcka ut ryggen och se till så att det knakade så där skönt så att det började i svanken för att sedan dra sig upp till nacken.
Jag saknar de där skriken som ekade "snabbare, fortare, DET HÄR ÄR INGEN JÄVLA VÄLGÖRENHET!...", jag saknar de där stunderna då man inte var på topp och man trycktes ner i vattnet på hästhagens gröna matta, gångerna då man fick sina straffrunder så att man kräktes till sömns på kvällen, gångerna då man fick lite extra smällar och fick plågas på ett sätt som bara var så skönt på något vis. Då man endast hade en tanke och den var riktad på att man skulle vinna guldet och att man visste att när man väl kom ut till matcherna så kände man den där känslan, det där oövervinnliga, den där rösten som säger till en "du är störst, bäst och vackrast. Inte en jävel ska komma förbi mig. Den jäveln som möter mig ska fan ta mig veta att han lever..."
De där tankarna var vad man byggde drömmarna på, de där tankarna gjorde så att man kom ut och förverkligade det som man ville förverkliga. Även fall man aldrig vann något guld så kunde man gå ut och skada några spelare och få dem att sluta köra spel på min kant. Och även fall man inte vann så skyllde man inte något på någon annan än sig själv. Inte för att man inte plågade sig själv tillräckligt med skador, tråkiga saker runt träningen, regnet, skriken och känslan av att bli förnedrad utan det handlade om vad man själv hade kunnat göra för att få fler att tända till just den matchen, vad man själv hade kunnat säga för att peppa och ifall man själv inte hade kunnat göra lite mer än vad man gjorde.
Det handlade om att spela som ett lag och inte som individer även fall inte alla hade lika starka drömmar, samt dessa stunder då man stod sammlade och blickarna var mot en själv av ens lagkamrater då man hade förtjänat respekten. Då de lyssnade på en och allt som man gjorde var genom eget och lagets hjärta.

Även fall jag inte kommer att spela en match till i mitt liv då min kropp inte riktigt håller för det, så är det något som jag alltid kommer att sakna för resten av mitt liv. Där emot så finns det vissa viktiga saker från detta som man kan dra med sig i vardagslivet. Saker som insikten av vad som krävs för att nå toppen, viljan för att kunna lyckas, att kunna plåga sig själv för att nå ens mål, att inte skylla på någon annan än sig själv ifall det händer något, att vissa saker gör ont men att det bara är att bita ihop, att kunna förtjäna sig respekten och att kunna använda sina ledarkunskaper på rätt sätt m.m.
Även fall jag drar nytta av dessa saker så kommer jag antagligen aldrig att kunna ha den där känslan då man står i ösregnet med fingrarna i den bruna mattan, blåslagen och sår om de tejpade fingrarna då knäna sa ifrån att dem inte ville men att viljan ville något helt annat. Stunden då man sänkte den där snubben som var dubbelt så stor som en själv för att sedan sänka hans ersättare. Ta yard efter yard från D, då man lät deras QB äta gräs ett par gånger om... Rysningar.
Det fanns inget som kunde stoppa en och man visste det, man var odödlig och man kände sig som en gud.
Så hade jag fått en önskan här i livet så hade jag nog valt att få spela en sista match och att mina knän och att min rygg hade klarat det.
För mig är det bara så underbart


En ny sommar, en ny helg och ett nytt leende

Jodå, nu sitter man här igen. Sådär lagom slutkörd med ögon som hänger i golvet och en frisyr som ser ut som ett knullrufs som världen aldrig tidigare skådat.
Så vad skulle jag säga mer än ordet "sweet" ;P

Jag kan börja med att säga att jag tyvär inte kunde hamntävla i fredes då det var lite väl för busigt väder för att de skulle kunna godkänna det och det blev därför flyttat till lördagen.
Visst hade man det lite på känn, men man trode inte direkt att vi skulle dansa hela natten igenom på slagt för att sedan snacka skit och äta flott efteråt på den blekinge inspirerande gatan där allt denna helgen hände.
Jag lyckades till slut krasha på Anders soffa nere på möllan någon gång på morgonkvisten och makalöst nog så lyckades jag inte få upp ögonen då Anders väckte mig inför tävlingen en två timmar senare. Sådär lagon trött och sliten med det där tragiska charmiga utseendet som bara jag kan ha en lördagmorgon klockan nio på morgonen.
Vi insåg ganska snabbt att vi skulle bli sena och visst blev det så. Vi höll på att kassta låss då startskottet gick, samtidigt som man inte riktigt hittade energin till något.

Energin hittades igen någon gång lite senare på kvällen efter lite rutten fisk med tandpetare nere på lilla torg, som var förvånandsvärt gott. Då jag fick förslaget om en ny utgång och lite mer belastning på levern...
Klart att jag inte kunde motstå, då jag i samma stund började känna musiken i knäna och lät det därför sprida sig vidare till höfterna.
Så efter 30 minuter vid strykjärnet, en del öl, dans och än mer skratt så var vi ute igen.

Det sägs att man bara lever en gång. Inte vet jag men ifall det är så, så vet jag att jag inte kommer att ångra en enda natt i mitt liv då jag får tillbringa dem med ett underbart sällskap.
Hoppas därför att jag ger er alla lika mycket skratt som ni gör mig glad samtidigt som ni ser att mitt leende fortfarande sitter som klistrat på min läppar. Med andra ord, Max tackar för en underbar helg


Veckans Raiting: 9.0
Mycket dans, mycket skratt, mycket av allt... Sömnskadad som få, kommer att vara död imorgon men det får väl gå





En Midsommar hälsning

En Midsommar hälsning

When Im Stephen

When Im Stephen

Kommande veckas saker


Veckans måste: Hitta den rätta midsommarfesten

Veckans "där satt den": [blocked, its private]

Veckans kvinna: Muller

Veckans ord: Ja-ja

Veckans mening: Ska vi hångla?

Veckans dryck: Norrlands Guld

Veckans passiva: Tryckare med händer på rumpan

Veckans värsting: Jag tror att min granne raggar på mig

Veckans raggningsreplik: Kom så tar jag med JD:n så att vi får det lite romantiskt


Veckans Raiting: 7.0
För mycket små bra saker, för lite stora bra saker. Trode att semestern började i nästa vecka men det visade sig vara fel.
Vad ska man säga?
Jag är en bitter jävel med ett glatt humör

Alkoholens baksida

För alla er där ute som inte är i så nära sällskap med spriten och den söta alkoholen finns det vissa saker som bör kännas till. Saker som även den bästa inte alltid är kompis med.
De finns dessa söndagar som känns lite mindre bra än alla dagar på hela året, då man vaknar tidigt med en brutal skallbank, illamående, känns som att hela julbordet är svalt på en gång, det högra knäet har fastnat i ett jobbigt läge och smärtan vill inte lägga sig samt att man har 5000 andra saker som inte står helt rätt till.
Detta kallas för bakfylla, men har även fått de fina smeknamnen bakis, porslins-buss-dag, bakfyllt, waisted m.m. Lite som man säger, kärt barn har många namn.
Ut över de skavanker som jag nämde här tidigare så blir matvanorna drabbade och istället för frukost blir det cola, dipp och chips. Lunchen blir en Joggis och middagen blir den klassiska pizzan på expressen där man blir erbjuden en grogg... peppa peppa!!!! svälj, svälj, svälj....
Men det dricks även en jävla massa dricka och inte bara cola, utan även vatten i massor och kan därför i vissa samanhang skyllas på värmen istället för alkoholen.
När man väl sedan mår så dåligt att man dricker 2 redbull i timmen så tvingas man till att åka iväg och hämta bilen som står kvar på festen, då man för stunden tycker att det känns enklare att bara skrota den och köpa en ny. Något som kan kopplas ihop lite med bakfylle ångesten som kryper över hela ryggraden. Då man får upp tankar om "vad fan gjorde jag nu igår", "ojdå", "var jag naken?", "det var en rolig sak, men var orden så bra valda" med mera, med mera.
En sak som kan vara ganska farlig då man påminner sig själv igen om att det skulle ju faktiskt bli bättre ifall man skulle ta sig en runda till direkt för att glömma, då man direkt kommer på att man egentligen är denna perfekta hemmapappa som så klart satt upp tvättiden för att tvätta de 2 kilometrar tvätt som ligger över halva sovrummet samtidigt som man kommer på att det är ny vecka imorgon och hela fyra dagars hårt arbete.
Så man sansar sig för att införskaffa sig 5 nya vuxenpoäng plus lite extra ångest.
Ut över det så ska telefonen ringa konstant om saker som man rent ut sagt skiter i vilket i, så att man aldrig får krypa ihop sådär skönt i fosterställning i soffan framför tv:n.

Så nej, nu tänkte jag gå och köra den berömda porslins bussen för att ladda gott inför en bra kommande vecka. Måste ju ändå tänka på att det är midsommar på fredag.




Veckans raiting: 6.5


Grej of the Day

Fick idag reda på att David Hellenius hade tyckt att jag var så rolig i Norrköping så att han hade klämt ur sig komentaren "Han är så rolig så att jag borde anställa honom".

Svaret på frågan ifall han skulle fråga mig:
- Vad ligger lönen på och vad får jag för provision? Jag säljer ju mig inte som en hora =D

Onödig info

Är jag nöjd med livet?
- Kan man någon gång vara nöjd egentligen. Men jo, det får jag väl säga även fast jag är jävligt bitter

Några tankar på att skaffa familj?
- Nej, jag håller mig till familje middagarna och låter biran flöda om helgerna istället. Kan inte tänka mig att ha skrikande barn när man är bakfull och än värre att behöva planera all sin fritid också.
Tycker bättre om raggnings repliken "jag har ett liv"

Vad är de tre viktigaste sakerna i livet?
- Enkelt! Jobba, Festa och vara med vännerna. Då räknar jag även in att det finns sprit på festen samt lite brudar och nikotin. Även att vännerna har saker som tv-spel och lite skräpfoder hemma

Bästa uttrycket som finns?
- Är man dum i huvudet får kroppen lida, är du tillräckligt dum så gå och dö

När är jag som snyggast?
- Måste vara söndags morgonen klockan 9.00 när pappa ringer och frågar ifall vi ska äta lunch ihop

Vad är kärlek?
- Något som börjar som en bra känsla för att sedan återgå till att var dag tvingas se ett bröllopsfoto och en vigselring, då man inte kommer ifrån frågan "var fan kom detta ifrån?"

Vad är hjärta?
- Jo visst hängde man med på biologi lektionerna. Hjärtat sitter i mitten av bröstkorgen och spetsen går mot den vänstra sidan. Hjärtat fungerar på det sätt att den pumpar ut blod i kroppen.
Frågan är bara ifall man kan säga att man gör det med hjärta när man väl får stånd?

Att vara eller inte vara?
- Skit i vilket, va det som du vill vara. Vem fan bryr sig om gnatet om vart man ska stå?
Det är bara att göra det som man tjänar bäst på

Varför är bollen rund?
- Vet du inte det så är du allt bra dum

Vad är TNTexpress?
- Ring 020-960 960!

Möllan eller Stureplan?
- Behöver jag ens svara på den? Möllan såklart

Vad gör jag när jag blir enormt rik?
- Jag har ett barskåp stort som systembolaget, pool, slott i namn residence Hartler, hembiträde, har en viper i garaget men åker RR till jobb.
Och har antagligen inget annat än jobb på veckoschemat...
Men vill du bli min hustru?

Vart lever man livet?
- För stunden och vart som hellst

En raiting på mitt liv?
- Ca 8.0 men siktar högre. Kanske uppe i 9.0 nästa helg som jag siktar på.
Får ju ändå tänka på att HIF är med i botten på allsvenskan, semestern börjar snart och lönen kommer på fredag. Så när jag väl tänker efter så är det nog redan en 9:a

Vad saknas?
-Det skulle väl vara en bir för att det är lill lördag och möjligtvis ett hembiträde

Vad ska det göras nu då?
- Ja, jag får väl gå och ta en bira och njuta helt enkelt för att sedan städa undan lite. Så jag släcker väl ner nu och låter mitt leende skina


Veckans saker


Veckans grej: Idolbilder

Veckans ord: helt-ärligt

Veckans mening: Har du lingon i hängmattan eller?

Veckans måste: Festen på lördag

Veckans dryck: Engelsk Cider

Veckans kvinna: Det får jag se på lördag

Veckans värsting: [blocked, its private]

Veckans motto: Ski-del-di!



Veckans raiting: 8.5
Solen är i vägen och kaffet smakar inte gott

Kort och Gott om Norrköping 2007

Inte alltid för roligt att dricka bira fram till småtimmarna för att sedan sova en timme brevid "Bönan" som envisas med att sova spoon. Något som halverade min sovtid inför lördagen.
Men jag fick i alla fall en halvtimmes sömn efter att ha puttat bort "Bönan" ett flertal gånger.
Morgonen blev väl lika munter som jag hade trot. Klart att den gamle gode Maxen hade dans stegen med sig direkt och musiken började komma. Så efter ett litet tag flög jag ut med surf skjorta av fulaste slag, blommig shorts och ett par gamla vans av bästa lowlife modell.

Tråkigt nog så fick vi inte dricka på bussen och de sex timmarna som det tog så var det inte så mycket att roa sig över mer än TP med Cheifen, Micke och Spoon Bönan. Samt att det var lite mingel på rast stoppen och lite skojande i bussgången.
Så när jag väl kom fram så skadade det inte att möta upp Henrik unt Henrik på taket för att hoppa ner i bubbelpoolen för att knäcka en berka. Ganska underbart bra och än bättre var det att hotellet redan var betalt och jag började känna söttman av festen och livet som en riktig Hartler.
Tyvär så fick man bara en stund att vara där för att sedan så var det samling och lunch en liten bit där ifrån då man även skulle stöta på alla de andra kontoren och hubbarna, en drygt 300 pers för att sedan delas in i lag och ha en hederlig tipsrunda. Bra nog så kom jag i ett bra lag utan ambitioner och vi nöjde oss med att använda internet och telefon för att få reda på alla frågor för att sedan sätta oss på puben för att sjunga vidare på vår melodi.
Och dra på trissor! De hade min Newcastle där =)
Så efter en två kannor och en schnaps så bar det vidare till hotellet med lite mer bubbel och lite mer bira, samt att man äntligen fick tillgång till sitt rum.

Tempot var tyvär fortfarande snabbt och det blev bara en timme eller något i bubblet. Sen så var det att få på sig skjorta och kavaj inför kvällens stora huvudaktivitet.
Delade en taxi med Cheif och company för att komma till värmekyrkan där det bjöds på tre rätters samt underhållning av David Hellenius som även hade lite informations filmer om TNT som Filip & Fredrik hade gjort. Sjukt roliga med lika rolig humer som vanligt.
Inte nog med det så fick även jag gå upp på scenen och svara på en intervju av David där jag fick spela min VD Stephen Naylor, då jag kommer från Birmingham och pratar med lite english brytning och tycker dit vart en braa rå på TNTexpress.
Hur som helst. Det uppskattades riktigt mycket och det blev applåder och busvisslingar över hela lokalen. Samt att jag hade fått 40 high fives innan jag kunde komma till min plats.
Som tur var så tyckte Stephen själv väldigt mycket om uppträdandet och vi snackade en hel del kvällen igenom och jag kan väl säga som så att han är en riktigt skön kille med riktigt bra humer.

Kvällen fortsatte med väldigt mycket dans i en lokal på ca 35 grader celsius. Väldigt varmt och väldigt mycket dricka... Men vad ska man säga? Jag var kungen av Norrköping och det gjorde jag väldigt bra =)

Tyvär var bubbelpoolen stängd under natten så det blev inget avslut med de tre sista ölen på natten inför en bar himmel. Men jag fick klara mig fram tills vi kom hem då jag och Bönan kunde ta och dricka dem nere på ribban inför ett strålande solsken och en jävla massa att prata om.


Utvärdering av helgen då

Jo, vad ska man säga?
För lite sömn och för lite pengar efter den nya kavajen. Men tillräckligt pigg för att göra en kväll så säker för fest som en bira för alkisen, samtidigt som pengarna räckte långt och väl.
Visst finns där alltid sina fel och snesteg, men det är aldrig något som ger utslag på richters skalan och antagligen så att dem aldrig syns.

Helgen fick ett välförtjänat betyg på 9.8
0.3 över förväntat, 0.3 promille mer än förväntat och 0.3 mer roligt än väntat.


Också avslutar vi sött genom att skriva att jag älskar er alla!

Bilder från Norrköping


Möllan och Pub25 en onsdag


Får börja med att säga vilken värme det har varit idag. Ett riktigt skönt väder och en ledig dag för att fira landet som ockuperar Skåne. Jag behöver inte säga mer än att mitt leende säger mer än vad ord någonsin kommer att kunna säga.
Lite oväntat så var inte Anders hemma när jag kom ner till Möllan och klockan var bara barnet. Jag tänkte bara "ah, skit i samma". Gick ner mot torget och stötte på Wiberg nere på gatan. Roligt nog så hade även han flyttat till Möllan, så jag hängde med honom upp för att ta en bira och snacka lite skit en timme eller två så att jag kunde parera Anders perfekt.
Resten av tiden var mest kaos. Anders tog tid på sig som vanligt, telefonen ringde, folketspark blev inställt, tappade bort Carro men haffade upp Kalle och Niclas...
Men efter många om och män så hamnade vi till slut på det gamla haket pub25 för att se matchen.
Vad ska man säga? 10 alkolister och ett gäng bort tappade mäniskor. En tragisk gammal käring med grova alkoholproblem satt och stötte på mig. Skabbigt som få och komentaren "sluta snigla på mitt ben kvinna, jag försöker att beställa" låg i luften. Synd bara att jag tyckte så synd om henne, och jag kunde inte sluta fundera på vart hennes liv gick så snett och varför hon tappat allt förstånd.
Man får i alla fall hoppas på att hon aldrig haft något, då har hon i alla fall en anledning.
Skit i det! Vill bara glömma denna tragiska mäniska.
Det blev i alla fall 5-0 precis som jag sa inför matchen och jag fick se Mackan (Rosenberg) göra mål, Zlatan komma in en stund samtidigt som jag åt natchos och sörplade Cola. Ja, jag vet. Men man måste hålla sig i skinnet ibland även fall det är lill lördag och fotboll.
Livet är underbart och om ni bara hade kunnat se mitt leende så hade ni förstått vad jag menat.
Mamma säger att jag har ett väldigt vackert leende, inte vet jag. Men jag tycker i alla fall om att använda det

Veckans saker

Veckans ord: Spontanitet

Veckans stad: Norrköping

Veckans Kvinna: Juliette Lewis

Veckans måste komentar: Sluta snigla på mitt ben, jag försöker att beställa

Veckans dryck: Bira

Veckans måste: Kamera

Veckans chock: Jag har en släkting som är präst i Jämjö

Veckans värsting: [Blocked, its private]

Rating på veckan: 9.5

Nostalgi & Rysningar

Hur snabbt kan egentligen tiden blåsa förbi?
Kändes som att det var igår som man stod nere på möllan och krängde frukt och grönt. Tiden då man var uppe klockan 5 på morgonen för att cykla ner till torget.
Alltid dessa kalla mornar som stod en upp i halsen och alla dessa tidiga mornar som man fick rycka upp sig själv...
Jag kommer ihåg sommaren 2002 då jag, Alex på charken, Sibylla ägaren, Robban och några till satt på lunchen och kollade fotboll. Torget var nästan tumt och snacket där inne gick som inget annat. Alex skrek om att Zlatan var bäst någon annan konstigt nog att Yksel var bäst. Ljudnivån var hög och vi kunde egentligen inget annat än njuta av fotbollen och denna underbara sommardag av en tumt torg.
Alla som man kände från torget satt nog där inne och det var något magiskt.
Men på något sätt så var var morgon det också. Det var alltid något som hände, antingen att Samir hamnade i slagsmål eller att det spexades på ett eller annat sätt. Sen så ut över det så fick man höra Sune dra sina skabbiga komentarer i två timmar innan torget började att snurra igång.
Men sen så kom timmarna med ont i fötterna (även fall man vant sig efter en vecka eller två), för att sedan var dag försöka låta bli att titta på den stora klockan hela tiden.
Ska inte glömma bort att säga att man hade lunch var dag klockan tolv och att det på den tiden fanns ett ställe vid namn legolas som serverade den bästa maten och man blev alltid bjuden på lite extra saker.
Det var bara en sådan underbar sammanhållning och minnena sviker aldrig.

Varför kom jag att tänka på detta då?
Jo, jag hamnade på möllan i söndes. Inte krogen och inte ens på kvällen. Nej, men jag hamnade där bakfull sittandes på statyn med en arabisk dricka i handen. Med ansiktet i solen och blicken på det vackra vita huset med de röda tornen och något värmde om hjärtat och jag kunde inget annat än att le.

Tyvär så blir jag lika irriterad var gång som jag ser de vita kamrerna runt torget.
Jag kan inbilla mig saker och ting, men jag tycker bara att de kamrerna har fört skiten in i smågatorna. Eller om jag ens vill kalla det för skiten. Snarare en mindre skala människor som sålde lite knark och kanske lite slagsmål emellan grupperingar. Men det var aldrig något som hotade mig och det störde mig aldrig.
Men istället så känns det som att det har blivit fler meningslösa komunister som inte gör ett skit för samhället. Det var visserligen många kriminella innan, men de jobbade ju stenhårt och det var en sådan skön internationell kultur.
Blev extra schockad idag när jag än en gång var nere på Bagdad livs då de har typ rundtur med hippies som ockuperat hela affären och jag kunde inte handla hos min kompis som jag alltid handlar hos.
Illa!!!!

Men innerst inne, ja inte ens så långt in så sitter fortfarande denna innestående kärlek för möllan och jag är så glad för Anders, min bästa vän/kusin att han fått sin lägenhet där och att allt bara är så härligt att få komma ner där lite oftare

För alltid Malmö, för alltid Himmels blå och För alltid Möllan från ett alltid så fullt hjärta, av alkohol eller kärlek eller kanske ibland till och med samma sak. Med andra ord en Malmöit

Sweet mothafuck =P

Är lite som bamse, bara att istället för honung så har jag bira.
Lite för mycket godhjärtat,
Lite för mycket frispråklig
Lite för bra ;)

Vad ska man säga?
Allt går framåt och fy fan vad livet är härligt.
Någon pratade om fest imorgon och andra säger att det är sant. Hur som, pappa är med.
Lite skoj skadar aldrig =)
Because I am So Fucking Sweet =)
Glöm inte blinket i ögat =)

Nej, om man skulle ta och sova en stund nu. Lång dag imorgon.
Har lite saker på gång.
Jag svarar inte på några frågor, men jag kan bjuda på ett leende och det tindrar i mina ögon.

Nej, skönhets sömnen kallar. Måste stryka några rynkor och bli en natt äldre.

Godnatt, godnatt, godnatt...
och glöm inte sov så gott =)

Får man bjuda på en kryddstark Kabbanåss?


Ja då hamnade man på grillning igår...
Blev kanske lite mer än vad jag trode att det skulle bli, och som alla vet så smakar grillat bättre ihop med alkohol. Sen så är man ju inte den som är den, så det blev alkohol för min del också.
Faktiskt väldigt trevligt på alla dess sätt och vis.
Fick mig lite sömn vid 2 tiden och vaknade vid fem av att en fågel försökte ta sig ut ur rummet. Orkade inte göra något specielt och kunde istället somna om en lite stund till.
Men nu är jag så slut som det går att bli. Kan inte denna dag sluta så att man kan få lite sömn, jag och min grillstarka kabbanåss

RSS 2.0