Din förbannade hålröf!

What to say, what to say... som jag brukar säga.
Nu sitter man här igen med ett utseende som en knarkad koala på ekalypsos och LSD. En dag då energin blir allt lägre och lägre medans det enda som verkligen fungerar är skrattet, ett skrämmande faktum.
Ibland så går bara allt i 200 knyck och inget verkar hänga med eller rättare sagt allt utom just huvudet, något som konstigt nog är en märklig befriande känsla av lugn även fall huvudvärken står på glänt. En känsla som jag både älskar och avskyr, älskar för att det enda som driver mig är min vinnar instinkt något jag utan hade somnat direkt, samt hatar för att det inte kan vara hälsosamt.
Inte bara för att jag sovit dåligt och jobbat i högt tempo med fyllt schema utan även för att jag på något sätt sitter här och skrattar åt ironin i flera olika skepnader då jag egentligen inte vet ifall jag ska skratta, men det får ju mig att le om inget annat.
Konstigt nog så är det i situationer som dessa som man skrattar som mest och kommer på de mest roande ideerna att göra för att finna välbefinnandet i livet.

Jag skrattar, finner välbefinnande och finner en ro som jag inte kan plasera. Är jag lycklig eller varför skrattar jag så som jag gör?

Är det som så att man finner glädje i andras misstag då man vet att man själv inte skulle göra lika dant?

Livet är för fyllt med för många frågor och för många svar. Det sägs att saker och ting är vad man gör dem till, så varför egentligen grubbla så mycket över dem och inte bara sitta kvar här en stund och skratta gott, det skadar ju inte. Det enda som saknas för en perfekt vecka är en 12:a sömn, en 6:a whiskey, en ciggar och en god flaska rött. Men man kan väl inte få allt här i livet
 

Kungarna av Tyneside

image323

Såklart så är det inte dem på bilden, utan de fick ju stryk med 2-0 idag hemma på underbara st james park. En händelse som vilken dag i veckan det än kan vara får mig att sjunga högre än något annat, för inte finns det något så avskyvärt som Sunderland. Äckliga bönder utan framtid.
Något som gör att det tänder en eld i en när man ser Michael Owen dundra in 2 mål i en svartvit tröja som övervinner allt, det är kärlek!


Howay the Lads!

Till minne av Anton

image322

Nä nu Jiiiiilar!

Satan i mig ja, nu börjar energin komma tillbaka igen. Adrenalinet pumpa och allt blir som vanligt då allt bara går ens väg. Så jiiiila fint att känna att formen är på väg igen, det behövs.
Så vad nu då?
Nej inte blir det att åka någon räkmacka, kan alltid ta taxi eller köra firmabilen, funkar mer än bra det. Så det blir bara att kämpa på i 120 knyck och se till att jag lever upp till mitt namn, energi är till för att förbrukas.
Finns inget bättre än att nästan pressa en själv till vansinne då man skapar sig själv ett tunnelseende på målet och bara kör på. Bara älskar det när man får låta vinnarskallen ta över allt och mala på, en underbar känsla. Det är just det som är respekt för mig, de folk och de tillfällen då jag eller andra går in med allt och all energi för att göra det på bästa möjliga sätt då man skapar sig något och gör sig förtjänt av det.
Är helt speedad nu och tänker bara på morgondagen, nu jiiiilar smäller det i knutarna


Siktar man mot stjärnorna så hamnar man på månen, vart siktar du?

Foo Fighters - Everlong


Veckans saker

Veckans dryck: Treo

Veckans idol: Hendrix

Veckans kvinna: Mickan

Veckans låt: Starta mig med Pedalens Pågar

Veckans ord: Kvalitet

Veckans mening: Alkohol smakar bättre på lördagsnatten än söndags morgonen

Veckans Big No-No: The Voice

Veckans stad: Kristianstad

Veckans mobbing offer: Bartenders



Veckans Rating: 6.3
Full fart och lite väl sliten. Kommer mest handla om att ladda upp inför det som komma skall. Kanske inte allt för roligt men jag sjunger i duschen igen och jag skrattar i bilen, så vad har egentligen mer betydelse?

"Jag är inte snygg, jag har andra kvaliteter. Vad fan e du?"

Åldern känns igen på söndagar

Visst är det märkligt, detta fenomen att man vaknar i en bekväm fosterställning kramande ens kudde då det känns som att man svalt en sandlåda och försöker göra en imitation av Bengt Magnusson när man väl ska öppna truten.
En helt vanlig söndag, en söndag som idag var just den känslan när man vaknade vid 14-tiden och mådde sådär underbart bra som man kan göra på en söndag med oron över att det faktiskt bara blir värre och värre för var baksmälla som går.
Hur lyckas man då åstakomma en sådan här baksmälla undrar ni säkert, jo man inledde genom att vakna tuft för att sedan ta sig ner till farsan som fyllt år då man tvingas i några whiskeycola och en massa julsnappsar samtidigt som man fylls av mat så att man håller på att sprängas. Där efter så skickades man in i en bil som tog en till Gessie där Pedalens Pågar stod för underhållningen och ölen fortsatte att trilla in. Bra tryck och mycket folk, riktigt roligt faktiskt. Men efter en hel del toabesök och några fler öl så hamnade jag och Jonas ytterligare en gång i en bil som var tänkt att den skulle ta oss hem men tog oss till Crown istället där trycket inte var allt för högt. Tyvär så höjdes inte underhållningen och det var svårt att skapa något skoj men jag garvade ändå.

Nu sitter man istället här och klagar över ekot i huvudet och inser att jag inte längre är 18 år och toppform, visste är det skönt och fint att åldras...

Mogen nog att pensionspara

Visst, visst, visst... Man sitter kanske lite för mycket ensam, och jag tänker kanske lite väl utanför boxen. Men jag har ju inget bättre för mig denna onsdagskväll.
Till en början med så gick jag bara en bra stund och störde mig på alla vuxna personer som inte kan bete sig och att jag tycker att moralen ligger så lågt hos så många folk. Kanske för att jag själv uppfattar mig själv som att ha ett moraliskt problem då jag tänker för mycket och alltid vill göra det bästa. Hörs jätte bra, är skit dåligt! Man slutar att ta och ge, man bara ger som en looser utan botten.
Men i alla fall, jag kände bara att jag var så trött på så många och så mycket som jag ser. Då det enda sättet som jag känner till för att göra mig lite lyckligare och släppa tankarna är genom att använda ironin, i detta fall blir det en hederlig lista som får namnet "Mogen nog att pensionspara". En text utan någon nytta eller någon fakta för att läggas på minnet. Helt enkelt en text utan någon som helst mening för att underlätta mitt egna medvetande


Nedan följer 15 orsaker varför jag är mogen nog att pensionspara

1. Mina knän talar sitt egna språk
2. Jag valde nästan lingondricka till lunchen idag
3. Jag säger nästan ifrån när andra skitat ner i tvättstugan utan att städa undan (stor varning)
4. Mina grannar hälsar artigt på mig och pratar gärna en stund
5. Har SB12 på badrummet utan att jag tror att jag har dålig andedräckt
6. Tycker mig ibland se ut som Roland i Torsk på Tallin när jag står i köket och lagar mat
7. Kollade på Eurosport i veckan, BÅDE ETTAN OCH TVÅAN! (Hjälp!)
8. Inleder morgonen med att dricka pulverkaffe och läsa nyheterna
9. Blandar mig in i politiken via forum och privata brev till politiker
10. Har börjat tycka att det är jobbigt att se ungt folk på stan som har barn
11. Vaknade innan klockan 10.00 i lördags
12. Har börjat använda ordet köpekaka
13. Parkerar ibalnd på handikappsplatserna
14. Har nästan helt slutat att svära
15. Jag ljuger inte så länge sanningen är en bättre anledning än lögnen


Känns som att man är mogen nog att pensionspara faktiskt även fall jag inte vill då man kan lägga pengarna på roligare saker när man väl är ung. Där emot så är man nästan mogen nog för att gå i pension när man ser på vissa och jag går varken med käpp eller basker till vardags!
Kanske lite av ett veckans i-lands problem


Veckans saker

Veckans kvinna: Malin

Veckans (någon vecka) puss: Malin

Veckans stad: Tygan

Veckans idol: Malin

Veckans måste: Malin

Veckans ord: Malin

Veckans Big No-No: Alla som är oMalin


Rating: Malin
Mycket Malin och mycket bra, helt enkelt Malin

Grej of the day

Tyckte att det var väldigt roligt innan idag då jag var nere på ICA Maxi och stod i kön för att köpa snus då en främmande kvinna dök upp och sa att jag hade en väldigt vacker slips och att allt såg så fint ihop till kostymen.
Helt underbart gjort av henne, det värmde gott

Sköna måsten

Också plötsligt kom den, helgen som energin inte var på topp och utelivet dog ut för en gångs skull. En stund, en helg då Maxen bestämde sig för att hålla sig hemma och ta det lugnt.
Något som kanske för många är tråkigt och jobbigt, även något som kan vara det samma för mig. Dock så var det inte så i detta fall.
Inledde i och för sig fredagen med att tvätta, städa och runda av med filmkväll hos Anders med ostbricka och alkoholfritt. Det var ju inte hemma men det var ingen utgång, hur som så var det väldigt trevligt även fall jag längtade friskt efter min sköna stora säng som kallade.
Fick sedan många timmars sömn och vaknade utvilad och fin. En sådan skön morgon där allt bara kändes så energirikt och bra. Så bra att jag hann ner och panta alla pantflasker som var totalt för många, samt ta en kaffe framför tv:n, närmare bestämt 4 koppar under några timmars tid. Men det var skönt hur som hellst.
Där efter så kom brorsan med burgare och ett himmelsblått hjärta, något som kanske skulle ha bytts ut mot mitt svartvita skat-hjärta då hjältarna från Tyneside Newcastle vann stort för 3:e gången irad och säkrade nästkommande år i Premier League. Men ett deppigt MFF fick det bli istället som spelade knackligt utan ledarskap och utan någon gnista. Tur att den gamle Skoogen gjorde sitt i alla fall och fixade en pinne, så snart kan vi vara på samma nivå som bröderna Trelleborg i söder.
Senare på kvällen så var jag ensam igen och lugnet kom över mina axlar. Bestämde mig för att chillimarinera lite fläskfile, njuta av en god middag som kanske blev lite för stark för mitt eget bästa. Så stark att till och med mina ögon började rinna. Problemet är bara att man tycker att det är så gott så man kan inte hålla sig ifrån det.
Just i stunden så började jag känna mig allt mer och mer avslappnad och allt mer och mer nöjd, något som ledde mig till att korka upp en reserva rött och tända en perfekt fuktad kubansk ciggar. Släckte ner ljuset, tände några värmeljus och bara lutade huvudet tillbaka och fann avkoppling via musiken och smaken som kom in i min munn.
Helt enkelt ett skönt sätt att döda en och en halv timme på en lördagskväll.
Låg sedan kvar en liten stund och tittade på dumburken för att sedan nöjt somna in och ta igen all bortkommen sömn och bli snäppet vackrare även fall det inte synts.
Sen att runda av söndagen genom att hämta upp lilla mormor och spendera en skön kväll hemma hos mamma över en god middag.
Visst är det konstigt att det inte behövs vara mer märkvärdigt för att man ska känna sig riktigt nöjd 

Ljungbyheds Rallyt AB

Inte bara att jag vaknade med en huvudvärk och svåröppnade ögon idag, utan jag hade även en tid att passa för att hämta upp Krickan i Helsinghulla för att sedan ta mig ner till det charmerande samhället Ljungbyhed. En tid som vi nästan lyckades hålla om man räknar med den akademiska kvarten.
Med andra ord så kom vi instormande en 15 minuter för sent utan att ha lyckats svepa i sig två koppar kaffe och hinna med en biltvätt, men man kan väl inte få allt här i livet.
Tillbaka till saken i alla fall. Vi fick gå igenom lite saker gällande traffiksäkerhet och lite annat i en timmes tid innan vi fick hoppa på frukosten och det efterlängtade kaffet för att sedan köra lite rundor i och utanför Ljungbyhed, en runda som jag lyckades hålla snittfart 54 kmh och ha en brännsleförbrukning på 0.77l/milen på första försöket för att sedan förbättra mig till snittfarten 63 kmh med en förbrukning av bensin på 0.63l/milen, högsta snittfart och den snabbaste tiden, dock inte den bästa personen för miljön men fullt godkännd. Stolt som bara den.
Under Krickans varv så han vi till och med dra in om snabbköpet och stärka dagen med godsaker, bra roligt att ingen märkte något. Sämmre att lunchen stod precis på glänt som gjorde att vi 30 minuter senare satt down town Ljungbyhed på en resturang och åt gott.
Med fulla magar upp till hallsen så var det dags för övningsbanan med diverse kringel krok övningar som passade en bra. För vissa handlade det om att anstränga sig och köra långsamt och säkert medans för andra var det ett stort långt rally med glada leenden där något leende bar solglasögon och skrattade gott. Med andra ord så lyckades jag ganska snabbt och ganska bra även fall Krickan körde som en spanjor på en bergsväg, med andra ord otroligt snabbt utan att fumbla.
För stunden så känndes det roligt och än bättre blev det när vi istället skulle gå över till nästa event som var att köra snabbt, bromsa och styra. Något som team Krickan/Hartler gjorde nästan felfritt, det gick snabbt i alla fall och däcken förlorade några milimetrar då vi hostade lungorna svarta av gummi.
Instruktören var nöjd med oss och tyckte att vi gjorde bra ifrån oss även fall Krickan provade komradion och jag bromssträckan i 125kmh och hur snabbt man kan vända med bilen på en kort sträcka i 90 knyck.
Så otroligt mycket av det var roligt och kanske lite flummigt faktiskt. Men otroligt givande då man faktiskt fått lära sig både hur man kör bil för mindre soppa och även hur man manuvrerar bilen i olika situationer, lite som vår instruktör Henrik sa "när det händer i verkligheten så har man bara en chans på sig". Så även fall det var lite fjantande och larvandes så kändes det faktiskt som att det var precis det som man ville veta och det som man ville prova. Bättre att man får ut det på en säker bana med någon annans bil än ens egen på E6:an.


Lite bilder från helgen


RSS 2.0