Min älskling

Kom på att jag totalt glömt bort denna bloggen i ett bra tag och att jag aldrig laddat upp någon bild på min älskling för att beskriva hennes former och hennes skönhet. I min värld heter hon Cindy med i många andras ögon sätt går under namnet Ltd Ed Les Paul Costom Chrome. Så titta och njut, det en skönhet likt inget annat.


Dagens låt



Skön låt, skön video och självklart är det Foo Fighters

Tjugohundratio, tvåtusentio eller bara ett år för återhämtning

Det var få mornar förra året som man vaknade och inte önskade en uppgång samtidigt som man intalde sig själv gång på gång att nästa år vänder det, nästa år...
Men ju längre tiden gick så önskade man bara än mer och mer efter en uppgång. Ett ständigt jagande och en till trimmad tro för att hålla tempo och humör uppe, ett enormt engagemang och hårt arbete som länge inte kändes som att det räckte hela vägen fram. Samtidigt som självkänslan gjorde sig hörd och orden "Starkast är den som står sig nu" repiterades i huvudet. Och kanske det inte är fråns nu jag verkligen förstår vad detta inneburit.
Kvartal 1 detta året har startat, uppgången av marknaden har inte blivit den man hoppats på men tillräckligt för att göra det möjligt. Hungern har skjutit i taket och arbetet under föregående år har börjat ge resultat. Hjulen snurrar och nya höjder tar en över ribban som är satt.
Inte längre kritiserar jag mig själv var vecka för att jag inte är där som jag velat vara, att jag inte lyckats ta de bonusar som jag borde tagit, utan bara tagit vissa. Inte längre ransakar jag mig själv för det jobb jag gjort. Utan nu så har jag sett ljuset i tunneln, tagit mig ut ur mörkret och satt fart framåt med resultat i ryggen, likt en belöning av det hårda arbete som utförts.
Så med en vecka kvar av kvartalet sträcker jag på ryggen som aldrig förr, fokuserar 3 månader framåt i taget och matar min hunger med det som komma skall. Förutsättningarna är inte optimala men de räcker mer än väl för att jag ska lyckas riktigt bra. En tanke som tar mig som en drog, pumpar mitt adrennalin samt sätter sitt beroende.
2010 är året då jag rätar på ryggen och höjer mitt huvud, nu jävlar ska vi slackta en budget!

Vintern, snökaoset och den kommande våren

Som säljare blir man ombedd att aldrig prata väder så länge inte solen skiner och livet leker. Så därför såhär i mellan perioden tänkte jag lätta på trycket, öppna ventilen och prata om det som alla har pratat om de senaste månaderna.
För visst har det varit en sträng vinter, på något vis lyckades vi stjäla kylan från ett OS-Kanada för att lamslå all landets traffik. Och även fall vi myntat uttrycket "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" sedan jag vet inte när så är det fortfarande lika synd om alla som fick vänta på tågen en extra stund och kanske inte kunde komma fram i tid till jobben.
Det växte upp en debatt om SJ och hur dåligt allt gått tillväga, folk var upprörda, så pass att Skånetraffiken erbjöd extra resor på det kommande sommarkortet. Men den enda frågan som jag ställer mig är, vems är egentligen ansvaret för att komma fram i tid?
Jag som kör bil dagligen och tar mig relativt långa sträckor har ju självklart också påverkats av vädret. Bara att jag fått gå upp tidigare, tagit mig iväg tidigare samt kommit hem lite senare. Märkligt bara att detta fenomen är det bara tågresenärerna som inte ska finna sig i.
Jag tänker, jag har fått köra en timme tidigare vissa mornar för att kunna komma fram i tid. Jag tror liksom inte att tågresenärerna har fått vänta en timme extra titt som tätt denna vinter. Även att förståelsen inte funnits där att is ställer till med besvär.
Har i och försig börjat undrar ifall det är en fråga som gäller större delen av det svenska folket då man under hela vintern fått se folk cykla i städerna. Då ska jag tillägga att jag tycker inte att det är något fel med att cykla, det är jätte bra för miljön och så. Men när det är blixthalka, dubbdäcken på bilen hjälper bara till viss del och radion varnar för vädret, då ska man inte sitta på cykeln för att ta sig över isen.
Så nej, jag säger som många andra då istället i detta avlånga land. Åk till Thailand över vintern istället, där finns säkert både ett och annat tåg, cykla funker alltid och den enda is som du finner är den som ligger i drinken.

Nej, jag säger som jag tycker. Det är väl härligt att vi fått prova på en ordentlig vinter och att pulkafabrikerna klarat av att gå starkt i dessa svåra tiderna. Så nu ser jag fram emot en varmare vår med en starkare svensk ekonomi.


Jonas Gutierrez!



Jag antar att ingen fotbolls intresserad missade att Newcastle slog Barnsley med 6-1 i lördags. Men för ett sant Newcastle fan så var det inte bara ett riktigt fint resultat utan en väntan som föder et nytt väntan. Nämligen att Jonas Gutierrez gjorde sitt första mål i den svartvita tröja och äntligen kunde man få se målgesten som det pratats så mycket om.

Dagens låt



Kal P Dal, denna begåvning har inte undgått någon i min egna ålder trots att han sorgligt dog innan jag ens var född. Här bjuder jag på Kal P Dals egna skånska version av Tom Hardins If I were a carpenter som även framfördes av Johnny Cash

Veckans saker

Veckans ord: Knirkare

Veckans stad: Halmstad

Veckans måste: Köa

Veckans mening: Brudar är som golf, ju mindre handikapp desto bättre

Veckans Big No-No: IFK Göteborg

Veckans idol: Svensk amabasadören i Sambia

Veckans filosofi: Fem myror är fler än fyra elefanter


Rating: 8.5
Nu är det mars och det är fan ta mig vårkänslor. Svårare än så är det inte. Bara att låta livet leka, stressen ta ut sitt samt göra ett jävla bra arbete. Skiner inte solen så gör fan jag det!

Slå ett slag för det negativa i livet

Som glad optimist kan det ibland vara svårt att finna dessa mörka stunder i vardagen som trots min optimala glada livs situation dyker upp där i mörkret. Kanske kan ni själva känna igen er i detta, eller om inte, då får ni fan spela med ändå i detta inslag.
För vad jag vill slå ett slag för idag så är det att köa. Detta faktum händer i traffiken, livsbutiken, vid bankomaten, till mitt sexliv samt allt annat vad det nu kan vara. Självklart så tänker ni, "gud vad tråkigt, hatar att köa!". Så just därför ska vi göra detta till en lite mer positiv trend.
Vi behöver få in lite mer hippa saker för att piffa upp detta fenumen. Lite som att göra köfolket under tennisveckan i Båstad till något häftigt, med andra ord, vi byter ut allt.
Först ut, köklädes mode. Tycker att det finns så otroligt mycket mode på alla håll och kanter, så varför inte göra ett för oss köfolk som hamnar där titt som tätt. Jag föreslår grå som innefärg just nu med inslag av texter eller roliga motiv, detta för att göra livs sutuationen snäppet bättre för att sedan krydda till det med en nacklapp med texten "Original Köare", så att vi alla känner oss utvalda.
Spexa sedan upp detta med kömentaliteten, då snackar jag inte surtanten som försöker hämnas sin två lårbens hallsar genom at slå av dina med käppen, för henne kan då ingen älska. Men nej, jag pratar mer känslan av att vara äckta köare. Ju längre man kan stå i kön, desto coolare är man. Där av så väljer man självmant den kön som alltid är längst.
Mitt tips för att samla enkla med dock så coola köpoäng är att finna havererade lastbilar längs motorvägen för att vägra köra om dem. Detta kan sedan skapa en försening som även kan antyda på att du har en storstads mentalitet.
Men det handlar inte bara om hur vi köare beter oss menatalt, det handlar även om hur vi pratar och agerar. Som i kassan, ett måste att gå igenom kunden framför vad just hon/han har köpt, prata recpetfrån ICA-kuriren och allt annat smått och gott för att sprida en god köare-känsla, att dela med sig av den upplevelsen som man själv tar med sig. Allt för att skapa en trevligare och bättre stämmning i vardagsmörkret.
Tyvär så finner jag ingen ködoft, vilket hade gjort det allt med hemtrevligt. Men jag jobbar med att få fram doften av en köare så att man enkelt kan vet vem som är vilken, samt vem som är att satsa på eller inte här i livet.

Så ta med dig denna information här i livet, sprid budskapet och finn lyckan i köandet här i livet. För ett mindre deprimerat vardagsmörker i IKEA Sverige AB.

Dagens låt



Vi backar tillbaka tiden 44 år och tar oss till 1966, Jimi stryper guran och skapar en välhängd dänga i en studio i London. Just denna dänga är vad jag 44 år senare vill bjuda mina läsare på


Mystisk och mystisk, jag håller bara truten

Tystnad kan betyda så otroligt många olika saker och på samma sätt beskriver man kroppspråk så mycket mer än när man pratar. Dock så står kroppspråk för mer än 50% av komunikationen, så därför hämtar jag detta ifrån just den synvinkeln.
Alla har väl någon gång varit med om en obekväm tystnad, ett tillfälle där allt blir tyst och man gör allt bara för att avbryta tystnaden. Problemet många gånger i dessa situationer är att man tar bara det första bästa som är på tanken för att börja prata, på så vis så avslöjar personen i fråga ofta något som hon/han inte vill avslöja. Alternativt att personen säger något som inte alls hör hemma i situationen för att sedan rädda det hela genom att börja prata om något helt annat där efter. Något som gör personen till storleken mindre än den andra som står mitt emot.
Så om man kan göra sig bekväm i tystnaden, blir man storleken större. Inte bara för att man inte gör bort sig, det finns så mycket mer egentligen. För den mänskliga psykologin är så underbar, vi mäniskor kan ju inte undgå att filosofera för att fylla igen tomrummen på information som vi inte har, även kallat uppfattning. Det är precis som vid ett pokerbord, där allt är tyst, en satsar och alla andra skådar, tänker och undrar, ärdet bluff, har han/hon något? I sådana fall vad och vad ska jag göra? Där sedan intrycket för resultera i vad man sedan gör, så vem vill egentligen gå upp mot ett stenansikte som inte rör en min eller säger ett ord?
För vad jag gör och vad jag tror att de flesta andra gör är att fantisera att den personen som inte avslöjar något alls är lite omänsklig och storleken större. Lika dant tror jag att det fungerar i det vanliga livet, precis som att när någon reser sig upp och går utan att säga ett ord, en handling som säger mer än ord, får andra att tänka till på ett annat sätt. Framför allt när tystnaden endast används vid specifika tillfällen som kan chocka den andra för att locka fram nervositeten. Så därför säger jag det, mystisk och mystisk, håll bara truten och låt den andra bjuda upp till dans, tystnaden klär alla som kan behandla den

Meningar

Jag har svaren till allt - Men det är inte rätt

Klandra dig själv - Det går bra ändå

Bättre att vara närsynt än långsynt

Som en frikyrklig talliban i sina bästa år

Glöm inte minnet!

Kyss mig så länge du kan, Jag är fucking odödlig!

När man leker med tanken finner man glädjen - Lite som en bekant

Söndagar - Veckodagens väntrum

RSS 2.0