Ljungbyheds Rallyt AB

Inte bara att jag vaknade med en huvudvärk och svåröppnade ögon idag, utan jag hade även en tid att passa för att hämta upp Krickan i Helsinghulla för att sedan ta mig ner till det charmerande samhället Ljungbyhed. En tid som vi nästan lyckades hålla om man räknar med den akademiska kvarten.
Med andra ord så kom vi instormande en 15 minuter för sent utan att ha lyckats svepa i sig två koppar kaffe och hinna med en biltvätt, men man kan väl inte få allt här i livet.
Tillbaka till saken i alla fall. Vi fick gå igenom lite saker gällande traffiksäkerhet och lite annat i en timmes tid innan vi fick hoppa på frukosten och det efterlängtade kaffet för att sedan köra lite rundor i och utanför Ljungbyhed, en runda som jag lyckades hålla snittfart 54 kmh och ha en brännsleförbrukning på 0.77l/milen på första försöket för att sedan förbättra mig till snittfarten 63 kmh med en förbrukning av bensin på 0.63l/milen, högsta snittfart och den snabbaste tiden, dock inte den bästa personen för miljön men fullt godkännd. Stolt som bara den.
Under Krickans varv så han vi till och med dra in om snabbköpet och stärka dagen med godsaker, bra roligt att ingen märkte något. Sämmre att lunchen stod precis på glänt som gjorde att vi 30 minuter senare satt down town Ljungbyhed på en resturang och åt gott.
Med fulla magar upp till hallsen så var det dags för övningsbanan med diverse kringel krok övningar som passade en bra. För vissa handlade det om att anstränga sig och köra långsamt och säkert medans för andra var det ett stort långt rally med glada leenden där något leende bar solglasögon och skrattade gott. Med andra ord så lyckades jag ganska snabbt och ganska bra även fall Krickan körde som en spanjor på en bergsväg, med andra ord otroligt snabbt utan att fumbla.
För stunden så känndes det roligt och än bättre blev det när vi istället skulle gå över till nästa event som var att köra snabbt, bromsa och styra. Något som team Krickan/Hartler gjorde nästan felfritt, det gick snabbt i alla fall och däcken förlorade några milimetrar då vi hostade lungorna svarta av gummi.
Instruktören var nöjd med oss och tyckte att vi gjorde bra ifrån oss även fall Krickan provade komradion och jag bromssträckan i 125kmh och hur snabbt man kan vända med bilen på en kort sträcka i 90 knyck.
Så otroligt mycket av det var roligt och kanske lite flummigt faktiskt. Men otroligt givande då man faktiskt fått lära sig både hur man kör bil för mindre soppa och även hur man manuvrerar bilen i olika situationer, lite som vår instruktör Henrik sa "när det händer i verkligheten så har man bara en chans på sig". Så även fall det var lite fjantande och larvandes så kändes det faktiskt som att det var precis det som man ville veta och det som man ville prova. Bättre att man får ut det på en säker bana med någon annans bil än ens egen på E6:an.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0