Veckans I-lands problem


Man blir fan ta mig förbannad!
Vi här i Sverige pratar alltid om hur bra vi har det och om hur fint allting är, så jag måste väl säga att det är tur att det finns folk som jag på sina håll och kanter i detta land. Någon som är som jag, en bitter jävel med ett glatt humör som kan stärka tron på den bittra sanningen.
För som vanligt igen så missade man tvättiden som aldrig verkar ligga på samma dag som man bokade den, lite som att det gömmer sig någon tvättoman i källaren och jävlas med en.
Det känns ju bara så surt när man med ett glatt leende går ner med hela smutskorgen som tagit en 30 minuter att lyckas komprimera ihop föra att sedan gå ner med den till tvättstugan där det står en nisse som snällt frågar "Vad gör du här, kan jag hjälpa dig?". Då man för stunden frågar sig varför man just måste var så svensk och svarar "Hoppades bara på att det skulle vara ledigt" och avslutar med att önska dem en trevlig kväll.
Så nu sitter man här med ett par strumpor, ett par kallingar och två jätte fula gamla skjorter kvar i garderoben och tvingas ta en nödlösningstvätt vilket innebär tvätta på en fredagskväll, där alla andra lyckliga kan sitta med levande ljus och frossa i rödvin och ostbricka.
Man tappar ju helt enkelt all energi bara.
Våra kära politiker pratar alltid om ordet välfärd där man får höra flera ord som hör till just det ordet, välfärd. Ord som barnvagn, kombi, hus, semester m.m. Men jag drömmer inte om en kombi eller än värre att köra barnvagn, jag åker redan på semester men har inga tankar på att flytta till landsbyggden och bo i hus även fall tvättmaskin ingår.
Varför inte prata ett språk som man förstår istället, varför inte komma upp med den socialistiska uppfinningen bidrag och börja ge ut bidragspengar på en tvättmaskins rea för att ge personer som jag lite ro i kroppen, 2 hekto ost, en ostbricka och en ledig fredagskväll. För att här är den enda välfärden när jag jobbar röven av mig för att få en bonus som jag inte kan fira på fredagen för att min tvättkorg håller på att explodera.


Veckans i-lands problem: Tvättiden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0