Rubriker

Svininfluensa - Under dagen idag satt folk i radio och sågade varningen för svininfluensa och menade på att den inte kommer att sprida sig, att den aldrig kommer till Sverige, att det bara är fåtalet i Mexico City som blivit smittade och det är ju en sådan stor stad och bra många fler saker. Även en kille som satt berg säker och sa att han skulle åka till Mexiko om en månads tid och att det inte fanns något som kan stoppa honom från det.
Tydligen har fler smittats, några av våra grannländer har fått det till sig och det ska kanske ses lite mer allvarligt än så. Skolor kommer att stängas ner i USA pga det och det borde inte vara något man gör hur som helst annars. För tydligen så smittar det, frågan är bara hur förbannat farligt det sedan är om man får det, dock totalt för korkat för att såga i ett tidigt skede.

Klipp navelsträngen för fan! - Satt igår och läste om att föräldrar har börjat löneförhandla för sina vuxna barn. Måste bara påpeka, VAR ÄR SAMHÄLLET PÅ VÄG! Det om något måste bevisa att man anställt fel, vad är man egentligen kapabel till ifall man inte kan förhandla sin egen lön, inte ens vågar ta upp det själv? 
Det sägs att den yngre generationen har svårare att behandla stress pga att föräldrarna över beskyddat sina bar alldeles för mycket, då detta gör att barnen ej blir vana vid jobbiga saker eller hur man behandlar det, där av stress. Frågan är bara hur det kommer att förvärras i denna utvecklingen? Klipp navelsträngen för fan!

Valborgs firande - Uppsala och Lund gick idag ut och sa att det är förjävligt som folk super och förstör på Valborg, att de kommer att göra diverse saker för att hindra folk från att festa på det extrema sätt som de brukar.
Jag kan förstå att det är en kostnad för det men det är även en tradition. I studentstäder ska detta vara en stor sak, så varför inte hjälpa festen på traven istället för att vara så sura. 
Uppsalas talesman ska ha en eloge för att han i alla fall hoppades på vackert väder, ville ha en festlighet och fira Valborg. Bara att det skulle gå lite lugnare till. 

Socialdemokraterna - Nu har de röda partierna kommit fram till hur de ska vända på arbetslösheten, de ska öka platserna på universiteten så att fler kan läsa vidare. Så otroligt skönt att höra, alla problem lösta. En lösning som verkligen kom som en blixt ifrån klar himmel...
Nej du Mona, är det något som vi har mycket av så är det akademiker som inte kommer någon vart. Se bara på alla övervintrande studenter i Lund som ser ut som en blandning mellan Björn Borg och John Lennon. Skulle även vara väldigt märkligt ifall fler bestämmer sig för att studera bara för att det finns fler platser lediga. När det kommer till undervisningen så kanske ni ska börja med att sätta som mål att lära alla svenska först innan de ska till universitet och högskolor.

Pirate Bay - Stöld eller inte, rätt eller fel? Vilket som så har det kostat otroliga summor pengar för mediaindustrin. Domen som kom ska omprövas då domaren inte var kapabel till att fatta den dom som kom. Men hur som helst, det är så långt ifrån överraskande som det kan komma ifall de åker på samma dom igen, samt att fler kommer att åka på stora böter och fängelse straff. Det är en "industri" som velat skydda alla som laddar ner men som sett det som en omöjlighet att själva bli dömda för det.

Hallands vackraste väg - På distansen mellan Ätran och Falkenberg fick jag syn på skylten, skylten med orden Hallands vackraste väg. Bara skylten gjorde en lycklig, dock så ska sanningen fram. Det var en väldigt vacker väg som slingrade sig höger, över och vänster om den stora sjön med de röda husen med de vita knutarna intill vattnet. Till och med att skogen runt omkring som speglade sig i sjön blev vackert. Så varför inte sätta skylten Skånes vackraste väg intill Öresundsbron.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0